tag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post1266436535106473462..comments2024-01-02T13:13:23.827+02:00Comments on Вкусът на живота: Месце със соев сосGwendolinehttp://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-32519560670381573112018-02-15T08:06:23.430+02:002018-02-15T08:06:23.430+02:00И ако ще се храните разделно, да не се смесват мес...И ако ще се храните разделно, да не се смесват месо и ориз :-)Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-748242133087549052018-02-15T08:05:20.890+02:002018-02-15T08:05:20.890+02:00Здравейте:-) Нямам много опит с кафевия ориз, готв...Здравейте:-) Нямам много опит с кафевия ориз, готвила съм само веднъж и помня, че го киснах пррдварително във вода и се наложи да го варя по-дълго.Беше вкусен, но остана малко хрупкав. Успех :-)Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-14125595139272510542018-02-14T16:25:04.309+02:002018-02-14T16:25:04.309+02:00Как готвите кафяв ориз?Как готвите кафяв ориз?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07994053399737718607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-75612995807211098012018-02-14T16:23:41.624+02:002018-02-14T16:23:41.624+02:00Някои би ли писал как точно готви кафяв ориз за да...Някои би ли писал как точно готви кафяв ориз за да е вкусен .Мисля да започна да се храня по здравословно .И да попитам месото и ориза не се хапват заедно така ли е или се бъркам.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07994053399737718607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-69807351216387539892012-03-25T11:47:39.460+03:002012-03-25T11:47:39.460+03:00Изглеждат страхотно! Непременно ще пробвам!Изглеждат страхотно! Непременно ще пробвам!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-2518398004052905192012-02-29T13:02:39.230+02:002012-02-29T13:02:39.230+02:00Мисля да пробвам Сонче,май беше и по-здравословен ...Мисля да пробвам Сонче,май беше и по-здравословен от белия,ако не се лъжа.А и това,че вкусът му е различен ми провокира любопитството.<br />Пък и като готвя за деца,здравословното уж гледам да е на преден план :)Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-52941531349267290502012-02-28T15:36:54.838+02:002012-02-28T15:36:54.838+02:00Кайти, за кафявия ориз - в началото, когато го про...Кайти, за кафявия ориз - в началото, когато го пробвах за първи път преди години, ми се стори много различен от белия и не го възприех. Откакто започнах да го готвя само него - преди май около 2 години - много ми хареса и вече не възприемам белия. Наистина нямат почти нищо общо като вкус.:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03258523207140314722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-28337803283265561722012-02-26T07:18:27.729+02:002012-02-26T07:18:27.729+02:00Звучи бързо и лесно и изглежда много вкусно. Зарад...Звучи бързо и лесно и изглежда много вкусно. Заради децата непрекъснато купувам соев сос. Хапват често ризото с него - ориз обичаме всички у дома. Правя и марината за пържоли - със зехтин, соев сос и балсамов оцет (или лимонов сок)- така не съм приготвяла, може да опитам<br /><br />Салатата е истинска зелена фееерия. Аз съм салатено човече;))<br /><br />Поздрави!Martahttps://www.blogger.com/profile/12282881327236588801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-75452461485817342162012-02-26T00:01:30.850+02:002012-02-26T00:01:30.850+02:00Няма да се изчерпим,нямааааа :)) Освен,ако не спре...Няма да се изчерпим,нямааааа :)) Освен,ако не спрем да готвим,а това в близките десетина години не знам как ще стане :))<br />Сонче,все му се чудя на този кафяв ориз,да взема да се престраша с него и аз :( ??Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-7279124555151897462012-02-25T23:59:23.566+02:002012-02-25T23:59:23.566+02:00Гуен,за телешкото съм чувала,че най-добре е да куп...Гуен,за телешкото съм чувала,че най-добре е да купуваш вносно. Кравите,които се гледали у нас,били все млекодойни породи,а не за месо.А аз все съм се чудела американците как ги ядат тези говежди пържоли,но явно техните не са като нашите.Иначе ако ми попадне телешко,дори да е младо теле го мариновам за една вечер във соев сос(тъмен) и също като Меджик в тенджера под налягане.Аз много я обичам тази тенджера между другото,готвя в нея за по-бързо бавни и миризливи неща като боб и кисело зеле с мръвки.И отвреме навреме декорирам стените,когато не я затворя добре и тя ме накаже хехехе.Като твоето пиле:))Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-87665518123165391242012-02-24T16:46:44.312+02:002012-02-24T16:46:44.312+02:00Гуени, сигурна съм, че, ако идеите не ни идват - н...Гуени, сигурна съм, че, ако идеите не ни идват - ние ще отидем при тях! :))) Т.е. няма да се изчерпим! Аз сега съм малко заета и не мога да постна нищо, но съм се наканила! Твоята идея за доразвиване на вкуса на Кайти и смесването я помня! Иначе и ние вкъщи ядем основно меса със зеленчуци - в няколко модификации. Ориз напоследък правя все кафяв - интересен става. И пълнени чушки с него - също не са лоши. Мъжът ми яде разделно и всъщност гледам всички манджи да са разделни. За телешкото - вари се или в тендежера под налягане, или в обикновена - като заври се намаля котлонът на 3 или 2, слага се капак и се оставя да си ври около 2 часа. Става и супер супа. Аз и от свинско правя супи по този начин.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03258523207140314722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-11554520545509690522012-02-24T14:53:38.316+02:002012-02-24T14:53:38.316+02:00Меджик, благодаря ти, това ни е обичайното меню вк...Меджик, благодаря ти, това ни е обичайното меню вкъщи, скоро ще се изчерпя и не знам какво ще качвам в блога! :)))Gwendolinehttps://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-59635284437899036082012-02-24T14:51:10.212+02:002012-02-24T14:51:10.212+02:00Кайти, давай акъли за това телешко, че досега едва...Кайти, давай акъли за това телешко, че досега едва няколко пъти съм се престрашавала да го готвя и все жилаво става, да му се не види и телето.<br />А за ориза обещавам да изнудя бабата на моя мъж да каже как го прави, това е единствения случай, в който съм яла с кеф ориз на тава, че и облизвам чинията след това. Има си някакви тайни май...Gwendolinehttps://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-37664424899782050272012-02-24T13:24:51.268+02:002012-02-24T13:24:51.268+02:00Гуени, изглеждат страхотно и пържолите, и салатата...Гуени, изглеждат страхотно и пържолите, и салатата! Наздраве! :) Много хитро това с карамелизирането на соса, поздравления!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03258523207140314722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-79258738725475789152012-02-24T12:37:01.022+02:002012-02-24T12:37:01.022+02:00Не си права като казваш нищо особено :) Напротив -...Не си права като казваш нищо особено :) Напротив -изключително прост и ефективен начин да направиш крехко всяко месо за кратко време.Аз веднъж киснах в такава марината едно домашно телешко месе (ама българско,тричаво,леко жилаво теле-кравешко) И после не можах да го позная,ставаше за ядене без забележки хехехе.А соевият сос бил истински ако нямало Е-та в него, а само ферментирали соеви зърна.Ако е вярно.<br />Между другото и аз викам пфу на ориза, не го обичам много,въпреки че го готвя :))Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.com