tag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post3930031245472349382..comments2024-01-02T13:13:23.827+02:00Comments on Вкусът на живота: Готвенето си е чиста алхимия :)Gwendolinehttp://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-30084349312259209132012-02-11T15:33:49.579+02:002012-02-11T15:33:49.579+02:00Благодаря ти, Кайти! :) Това за кривването и индив...Благодаря ти, Кайти! :) Това за кривването и индивидуалността е другото име на Усещането на Гуени.:) На мен, да чукам на дърво и да не се хваля, досега не ми се е случвало да хвърлям нещо от импровизация и да рева, но на няколко пъти ми е загаряло - от заплесване по други работи, заради което наистина съм ревала! То си е за реване, де.:)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03258523207140314722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-70143961297948655592012-02-11T11:07:19.333+02:002012-02-11T11:07:19.333+02:00Меджик,съвсем си права ! На готвенето това му е за...Меджик,съвсем си права ! На готвенето това му е забавното,можеш да следваш рецептата,можеш леко да кривнеш за да вложиш малко индивидуалност,а ако си много смел и опитен,дори можеш да импровизираш смело(и после да хвърляш в кофата ронейски сълзи).<br />Чиста Алхимия,а ? А сестра ти наистина рисува страхотно,този Алф е съвсем истински :)) Поздрави и на двете !Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-36426919709936226282012-02-11T01:09:53.989+02:002012-02-11T01:09:53.989+02:00Тера, много се радвам да те видя тук! Добре дошла!...Тера, много се радвам да те видя тук! Добре дошла! :) Помня твоя "доматор" - смятам да го прилагам и приготвям и аз това лято, живот и здраве! :) Напълно съм съгласна, че готвенето е любов и изкуство! И ти имаш това Усещане, за което говори Гуени. Поздрави и много творчески попадения - за радост на любимите! :)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03258523207140314722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-27596568776956130182012-02-11T01:03:28.364+02:002012-02-11T01:03:28.364+02:00Благодаря ти, Гуени! Аз надали ще успея да направя...Благодаря ти, Гуени! Аз надали ще успея да направя такава торта, но нищо не се знае! Сестра ми е и много добра художничка и се кефи на рисуване по торти - може би и това има значение:)... А контекста - имах предвид, че всеки, който готви за хора, които обича - някак им влияе на тия хора. Неслучайно много от нас са запленени цял живот от "гозбите на Мама" или "вкусотиите на Баба" - има нещо в това, не е просто хранене и задоволяване на физиологични потребности. Това Усещане, за което говориш, е една много голяма истина - Алхимикът-готвач го е придобил в процеса на "преобразуване". Но, разбира се, си го е имал и в началото - просто в алхимичните си опити го е развил до степен да действа безотказно и То се е сдружило с Интуицията му... :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03258523207140314722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-48415643203920235632012-02-10T22:09:33.572+02:002012-02-10T22:09:33.572+02:00Готвенето не алхимия, а е любов! Аз обичам да готв...Готвенето не алхимия, а е любов! Аз обичам да готвя и да експериментирам и винаги ми се получава. Научих основните принципи и оттогава импровизирам. Поглеждам в хладилника и сътворявам манджата, това е творчеството. А не да купуваш специално продукти за да сготвиш нещо си. Кулинарията си е изкуство наред с всяко друго и освен това е най-често приложимото и употребяваното! :)<br />Поздрави!:)))terahttps://www.blogger.com/profile/12545774199795606730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-57545363735062369482012-02-10T19:57:35.725+02:002012-02-10T19:57:35.725+02:00Меджик, отново вкарваш оригинален поглед към прост...Меджик, отново вкарваш оригинален поглед към простите наглед неща. Твоите публикации ги чета бавно, няма майтап, после се връщам пак, за да съм сигурна, че правилно съм схванала тънкия контекст. И не винаги се справям. :))<br />Позволявам си да добавя към описанието на Алхимикът- готвач - той има Усещане, което винаги следва и което никога не го предава.<br />П.С. А тортата на сестра ти е висш пилотаж, подозирам, че това не ми е по силите, дори след 5 години стаж в сладкарството!Gwendolinehttps://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-32592947386755268082012-02-10T18:50:20.772+02:002012-02-10T18:50:20.772+02:00Дора-Марта, много се радвам да те видя тук! :) Пиш...Дора-Марта, много се радвам да те видя тук! :) Пишейки поста, се сещах за тебе - ти много ми напомняш на отявлен алхимик-кулинар и от твоите кулинарни (и не само) постове излизам преобразена, за което ти благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03258523207140314722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-90812379412885530342012-02-10T18:19:47.511+02:002012-02-10T18:19:47.511+02:00Прилича, Меджик! Обичам да свещенодействам в кухня...Прилича, Меджик! Обичам да свещенодействам в кухнята, напоследък не особено - много е студено да се развихря и после не ми се мият купища съдове в този студ тук, но като се позатопли...<br />Такава хубава торта не съм правила - има хора, които са по-посветени в занаята;) <br />Поздрави!Martahttps://www.blogger.com/profile/12282881327236588801noreply@blogger.com