tag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post5625390791927459403..comments2024-01-02T13:13:23.827+02:00Comments on Вкусът на живота: Сладко от боровинкиGwendolinehttp://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-57337759601290929122018-08-13T23:03:52.169+03:002018-08-13T23:03:52.169+03:00Писах Ви вчера че се усеща вкуса на пектина .Но дн...Писах Ви вчера че се усеща вкуса на пектина .Но днес когато престоя вече е ОК .Много се радвам.плодовете са мекичко и аромата е супер.Моля извинете ме че ви наскърбих.Съжалявам Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-40974041485884934422018-08-12T21:09:59.728+03:002018-08-12T21:09:59.728+03:00Не ми хареса пектина се усеща.правих го с къпини р...Не ми хареса пектина се усеща.правих го с къпини развали ми се вкуса на сладкото съжалявамAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-1007248952551068412018-08-12T21:08:49.594+03:002018-08-12T21:08:49.594+03:00Не ми харесва пектина се усеща .правих го с къпини...Не ми харесва пектина се усеща .правих го с къпини развали ми се вкуса.съжалявам за къпините Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-32242124531784661782017-08-04T16:25:16.664+03:002017-08-04T16:25:16.664+03:00Браво, изглежда много вкусно. Аз ще Ви споделя моя...Браво, изглежда много вкусно. Аз ще Ви споделя моята рецепта, става невероятно, за възрастта няма да говоря...хахахха...моя възраст средна, както пееше Тошко Колев и така...3 кг боровинки и малини, 2 кг захар, сока на два портокала, настъргана коричка от тях, пектин или сока на лимон, по желание. Поръсвам боровинките и малините със захарта в тавичка и ги оставям да престоят около 10-12 часа, заливам ги с портокаловия сок, добавям настърганата коричка, 1-2 суп.лъжици Амарето / това за разкош/ и във фурната на 180 градуса, като ги разбърквам от време на време. После добавям лимон-а и в предварително затоплени буркачета наливам сладкото, обръщам надолу с капачката и така , докато изстине. Става голяма вкусотия, плодовете са цели и имат невероятен аромат! Хубав ден от мен!<br /> Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12967896678974447726noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-61906480826296820882015-08-05T14:59:37.820+03:002015-08-05T14:59:37.820+03:00Ще отговоря вместо Гуен - може и без лимон, оцет и...Ще отговоря вместо Гуен - може и без лимон, оцет или лимонтузу, които по принцип се добавят за да подпомогнат консервирането. Успех :)<br />Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-82451897187740368822015-08-03T18:14:37.130+03:002015-08-03T18:14:37.130+03:00лимон не се сли слага?
лимон не се сли слага?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-11690494108679286202013-08-19T14:31:02.391+03:002013-08-19T14:31:02.391+03:00В рецептата, която ползвам, изрично пише - ябълков...В рецептата, която ползвам, изрично пише - ябълков пектин.Относно бурканчетата - най-добре си пригответе поне десетина малки бурканчета, от 200 мл и 300 мл. Ако сладкото е твърде течно, оставете сместа да поизври известно време, независимо че в рецептата пише 20 минути. Важното е да се бърка постоянно, иначе...беля! :)Gwendolinehttps://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-52533303715486635982013-08-19T14:21:22.226+03:002013-08-19T14:21:22.226+03:00Пектинът трябва ли да е 100% ябълков или става и с...Пектинът трябва ли да е 100% ябълков или става и с друг? Има някакъв цитрусов.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-54585898292940367162013-08-19T11:34:49.321+03:002013-08-19T11:34:49.321+03:00А, все пак за броя и обема на бурканчетата/буркани...А, все пак за броя и обема на бурканчетата/бурканите нещо да кажете?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-65875363893736460052013-07-29T15:29:13.620+03:002013-07-29T15:29:13.620+03:00Опитай, хем става бързо, хем вкуса на плодовете се...Опитай, хем става бързо, хем вкуса на плодовете се усеща много по-силно от традиционното сладко, дето ври с часове на печката!Аз продължавам щафетата с малини, ягодки, каквото ми попадне.. :)Gwendolinehttps://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-14863395250207866902013-07-28T22:18:45.829+03:002013-07-28T22:18:45.829+03:00Страхотно е станало, но аз не съм опитвала май так...Страхотно е станало, но аз не съм опитвала май такова:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-18714098502332087302013-07-23T22:58:13.009+03:002013-07-23T22:58:13.009+03:00Кайти, аз съм си в клуба отдавна, просто не го бях...Кайти, аз съм си в клуба отдавна, просто не го бях разбрала, хахаха! Сега остава по-дълго да се задържа в него (тук пак си се хиля сама,пред компа, доста подозрително, нали?)<br />Това сладко поне на мен много ми харесва, може да си го ядеш с лъжичка директно от бурканчето без да ти стане лошо от сладост. Ще се черпим, няма какво да го коментираме даже!:))Gwendolinehttps://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-85329225753367662452013-07-23T22:46:21.903+03:002013-07-23T22:46:21.903+03:00 Добре дошла в клуба на излизащите от младостта ... Добре дошла в клуба на излизащите от младостта хихихи. Все пак мисля, че излизането може да трае няколко десетилетия и поради това хич не ми пука.<br /> Сладкото ти изглежда страхотно, аз точно от боровинки не съм правила, а пектина го пробвах и аз тази година. Спестява ми дългите часове на варене, докато се сгъсти.<br /> Ииии.... знам с какво (още) ще ме черпиш :)) Да ми оставиш бурканче !Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-23536355734117213772013-07-23T22:39:42.776+03:002013-07-23T22:39:42.776+03:00Благодаря, Милена, това ми е първи опит, но по изп...Благодаря, Милена, това ми е първи опит, но по изпитана рецепта, гарантирам за вкуса! :))Gwendolinehttps://www.blogger.com/profile/10865921742807120334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658518845876957975.post-61008177047238054642013-07-23T22:35:10.614+03:002013-07-23T22:35:10.614+03:00Поздравявам те,Гуендолин!Не съм правила сладко с п...Поздравявам те,Гуендолин!Не съм правила сладко с пектин.....Твоето е прекрасно!Milena Poptolevahttps://www.blogger.com/profile/18266635413388785475noreply@blogger.com