След лиричното ми отклонение, сега да ви върна обратно при грозната снимка, щракната директно от тавата и без никаква презентация да ви запозная с моите котлети от толстолоб.
Рецептата е свръх проста, но си я откраднах преди време от една баба и от тогава все така ги правя, супер вкусно и лесно е!
Котлетите се осоляват и поръсват с подправки за риба поне час преди готвенето, след което ги прибирате на студено. Аз имам един готов турски микс за риба, който съдържа всевъзможни треви и зрънца и ухае страхотно - разпознавам само зрънцата черен кимион, ким, копър, листенца от девесил, но има още доста аромати, за които нямам идея. Май трябваше да щракна и бурканчето, но ще се поправя по-късно.
Нареждате котлетите в тава и ръсвате малко зехтин отгоре, съвсем малко, защото рибата е достатъчно мазна. Пече са за половин час на средно положение, с вентилатор, на 200С. Може да сложите резени лимон, може и после, когато е опечена. Котлетите имат едри кости, които лесно се чистят, така че са подходящи и за деца. Гарнитурата е ... студена бира! Наздраве! :)