![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg74omGbqqEwmhHagBtsLqZCIX7H7hlF79RBU2_zcaXSZ3lNpzgrRVouSNGEe4B73QvqoKTbEa9R4R3R3gX4GyveAyRzX-eNJYZlZc6tr2zEd-2V7M0Y-_okLSvhDnkTD6zBJRSfaDuH25M/s320/20170717_114124.jpg)
https://www.kulinarno-joana.com/2015/06/lesen-za-razchupvane-hliab-sas-zehtin-bilki-i-chesan
Личната ми рецепта (от интернет и после префасонирана за да стане над килограм), която ползвам за всякакви по-луксозни хлябове, питчици и франзели и която оставям хлебопекарната да омеси, е :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9FsdieanoIVOaIJrcpyUiK4WGERDmnNFVB-ySxwS3A6iwEZ3lUtKr9A1GnzLiNBT4i4yuUeZBkeOTOV1mdSFXUhGwEmPZ_fs7xkwUi2JE4ye1t4MlUwI5TREa7JWMzqWbfHpAxamkK1HB/s400/20170723_124555.jpg)
малко кубче разтопено масло+ 1с.л олио
2 яйца
700 г брашно
1/6 -та от кубче жива мая (или 2 ч.л суха мая)
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Все пак не е лошо да погледнете тестото в хлебопекарната още в началото и ако е нужно да добавите още течност или брашно.Ако месите на ръка, трябва да стане средно меко, еластично тесто.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicHR_FPDKcuUc_pZjFyew0MeMZUH-uyMsWyqgD_pUIwKuc5xgHgIRQL7dvRV9AP_Vt-V12Yen8DVzcHzK0ThISjuVmTyOGFeM8Gv9ZEJ3D6jEpth6X8uOd01-qH7WBaMdiD0r6a1DQ1zZw/s320/20170723_135454.jpg)
След нарязване на тестото на равни правоъгълници те се нареждат в по -голям съд за печене (тестото по рецептата ми е над килограм !) и се оставя да втаса, както е на горната снимка. Накрая се пече, и се получава този прекрасен и вкусен хляб, който сам се чупи на парчета.
Опитайте !