Не знам за вас, но аз често се дразня, когато си купя готова сладоледена торта. От една голяяяяма кутия излиза едно мъничко тортенце и дето се вика на петима кози крак. За да не се налага в магазина да смятам грамажи и милилитри, особено за гости, тази година реших да си направя сама сладоледена торта по мой размер.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9iTOHzc6pyPZYz-7OyRinfQ5NmikuhDZjM8BtaOe_o1-VZRL4quV1Bx8WTKJspiYNVn8KaeSp9hJWu6g1EmbaIe7TwuPHQXdUk_7ONVdNpvuo01KoIJ2mK2nqnrWHUx8pIQ4O1cXYnLaV/s400/20170610_143733%25280%2529.jpg)
Най-долния блат е бисквитен, като за чийзкейк, при мен с какаови чаени бисквити. Формата е с махащ се ринг. След като направите блата сложете формата във фризера да стегне.
Следва бордът от страни, който е от тънко нарязани парчета готово руло. След като спретнете тази композиция, вадите кутията със сладолед (леко омекнал, но не течен) и пълните получената кухина. Вътре в сладоледа също може да слагате каквото си пожелаете - ядки, плодове или парченца шоколад. Следва пак фризер, след което е финалното украсяване - аз не съм много добра в това, но вие можете да се вихрите както си искате. Важното е, че тортата става красива, сладоледът винаги е сладолед, а количеството е достатъчно.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOhVwrWUq92OCWB9NVjad6SUdB8enPXgMCAuxZ043Kiv4B2jSZ5FnTU5hSiQVVTZ4kYcCgO-Spw7NRKWM3iPq7TR2hQX7iWBTshmP4mzBZCLeABqrEqtoxU7isFOeG0M_UfDBK1KmleZDA/s640/20170609_130851.jpg)