От хола в трапезарията. Хранене.
От трапезарията - пред телевизора.
От телевизора до мамини (за да се наядем, естествено).
От там - обратно в къщи. Хоп - дошла вечерята и пак на масата.
Няколко дена на работа и... аууу отново празници.
Повторение на горното.
Рецепти днес няма, защото не са кой знае какви невиждани кулинарни постижения.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5u_wi5DKdMVuFm45IU2vBXPCv9Tz8X5NdTKHW9zBLQtCTutuWEUoWXbKAKk64DMn9Z3B95DiIKqUmf-WSOHcPgiHhqhiUQM5ailPY2r9nW1N92FOE07p-D-Nf904t3ctnEAjTEEtWSdxQ/s1600/Desktop.jpg)
Едно ризото със зеленчуци - от замразените. Малко бяло вино в ориза го правят по-уханен и много приятен.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCkwIIJMLOjiKGLPcFGNXEo8ZXlTQjMp26OQK8UARPH6kt88SX9RuM_Ehr02VYGSHdLNP38f6mpCStNM9puFAAyIEcra5kX3XaWr-PUS0_wxYL-4uc4thceX-sHGjrk7rijeOK7-KRTz7h/s400/Desktop1.jpg)
Следва любимата ми рецепта. Печен пипер (моят пак е от фризера), напълнен с яйце и сирене (като за чушка-бюрек), подреден в тавичка, така че леко да се застъпват. Ръсвам отгоре малко мазнина и някакви сирена (кашкавал, гауда, топено или каквото имам) и запичам. Това мога да го ям всяка седмица- става чудно и не е тежко като пържения вариант. Ако направя и една шопска салата, мога и да се излъжа, че е лято. Е, зимните домати не са като летните, но....
Тука с малки букви и леко неудобство трябва да напиша, че аз лично много се надявам да си запазя килцето, дето го сложих през празниците. Но даже и на мен ми идва в повече цялото това ядене и то (в моето семейство) предимно на месо. Другото, което вече ми омръзна е зимата. Не я обичам, не можах да я обикна, няма и да мога - затова реших този пост да е цветен и лек като за лято.
Да разтоварим заедно :)
Хубави идеи за разтоварване:)
ОтговорИзтриванеИскаш ли да ти преотстъпя моите две килца, които залепих по празниците?!Давам ти ги безвъзмездно. Темата ти днес е повече от подходяща, след тоталното преяждане (надяждане) започнало доста преди Коледа, та чак до Нова година.Този зелен боб с копър, ммм, определено ми грабна интереса. Дай малко подробности за технологията на приготвяне?
ОтговорИзтриванеБлагодаря Траянче :))
ОтговорИзтриванеХехехе Гуени знаеш ли колко чакат на опашка да ми дават,ма нали си приятелка може да си първа :))))
Зеленият боб е замразен, сварява се във посолена вода,ама за кратко и после според фантазията и предпочитанията ти овкусяваш супер бързо и вкусно. В топлия вариант се запържва леко, но аз избягвам да пържа, както и ти де :)
Мерси за инфото! Аз тези дни отчаяно се опитвам да намаля яденето, но хич не ми се получава, ама хич. Въпреки, че напоследък почти не готвя у дома и като е видно, малко съм позанемарила участието си в блога... Вероятно следващото ми включване ще е на някаква диетична вълна, хаха!
Изтриванеhubavi idei! haresah si salatata sas zelenija bob. shtastliva nova godina
ОтговорИзтриванеПодобно :)
Изтриване