Супа-пача е нещо, което като шкембето, ми е по-зимно и сгряващо. Освен това след комбинацията с много чесън се налага еднодневна изолация, а да си стоиш у дома, когато навън е студено и неуютно не е никак лоша идея.
Първите сготвени от мен свински крачета не можах да ям, защото за епилирането им беше натоварено милото, а то май не взе много присърце тази дейност. Така е, понякога мъжете нехаят за детайлите. Вторият път бях по-настоятелна и след като крачетата бяха обработени както трябва, се заех с направата им.
Това е едно много лесно ядене, като както свински крачета в пачата можело да се сложат и уши, глава или джолан. Аз имах само крачета. Тук питах и ми казаха, че варенето става и в тенджера под налягане, така че тази зима не се колебах никак. Сложих крачетата, налях вода, колкото да ги покрие, добавих няколко зърна черен пипер, малко сол и един дафинов лист. Някъде около час и десетина минути, докато се сварят. После ги оставям на студено, съединителната тъкан си свършва своето, а отгоре остава слой мазнина, която вече е замръзнала и аз много лесно премахвам.
Това е едно много лесно ядене, като както свински крачета в пачата можело да се сложат и уши, глава или джолан. Аз имах само крачета. Тук питах и ми казаха, че варенето става и в тенджера под налягане, така че тази зима не се колебах никак. Сложих крачетата, налях вода, колкото да ги покрие, добавих няколко зърна черен пипер, малко сол и един дафинов лист. Някъде около час и десетина минути, докато се сварят. После ги оставям на студено, съединителната тъкан си свършва своето, а отгоре остава слой мазнина, която вече е замръзнала и аз много лесно премахвам.
След това може да се направи запръжка с брашно, колкото леко да се замътни или да се сложи брашно и червен пипер, както като за шкембето. Ние си я ядем така, стоплена, с обезкостените вече на парчета крачета и много чесън и оцет.
Тъй като пача правя веднъж годишно, през зимата, следващата ще пробвам пак - този път варианта студен, с разни нещица вътре освен месцето и нарязана на филийки.
Тъй като пача правя веднъж годишно, през зимата, следващата ще пробвам пак - този път варианта студен, с разни нещица вътре освен месцето и нарязана на филийки.
Трябваше да ми покажеш поне едно краче, да свиквам с гледката. Че нали ме знаеш... :)) А за вкуса на супо-пачата, няма нужда да ме убеждаваш, обичам!
ОтговорИзтриванеУмишлено и само заради теб не снимах крачетата преди да ги сготвя. Да знаеш какви бяха розови, с малки копитца, аха да ти проговорят ...и после на моята съвест да лежиш, ако имаш свински драми :)))))
ИзтриванеКайти,даде ми стимул да си зарадвам душичката....Имам едни краченца във фризера и им се каня от сумати време и все отлагам да ги сваря....само аз ще си ги ям(:,..но ще си угодя:))))Прегръдки!
ОтговорИзтриванеДействай Миленче, ако знаеш колко неща сама си ги ям, а тези дето не
Изтриванеги ям рядко ги готвя :)) Понякога трябва да си егоист-чревоугодник :))
Поздрави !
Много обичам и двете:)
ОтговорИзтриванеМай всички, дето сме се събрали тука обичаме, което си е супер :))
ИзтриванеУау, Кайти! :))) И аз ги правя по подобен начин, само брашно и запръжка не слагам. Подсети ме! Тази година съвсем съм забравила любимите крачета - а миналата правих 3-4 пъти! Ще побързам и аз да направя, че зимата си отива. И още се шматкам с чревцата, несериозна работа! :))))))
ОтговорИзтриванеСонче,
Изтриванемного мислих отдолу под поста да напиша :
" П.п. Сонче - времето се стопля, а аз си чакам чревцата.."
ама размислих :)) да не ставам досадна, пък и знам, че рано или късно ще ги направиш заради нас :)))
:)))))))
ИзтриванеИ Честита Баба Марта на Всички! :)