Отдавна не съм качвала нищо в блога, не защото хич не готвя, а защото напоследък нищо особено не съм приготвяла. Това се отнася и за тези патладжани, дето съм ги изтипосала тук. Много ги обичам, да им се не знае, пък така да ме мързи да ги приготвям... Най-любимия ми вариант са пържени и поръсени с чесън, копър и магданоз, овкусени с оцет. Обаче не това се предпочита от останалите в семейството, така че се наложи да ги приготвя по друг начин - с домати.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-CK9_optHTamVQKMShUPC6y6ghr3VajdU2_qDc6QbN6zGYMtrP9mW-96gfTbKv6ck9QDG2LKahVf6HJG7nsDlYvhgl_kS_gRL7eH4WdMfvHYw2pw0ed6ALYSbk4mbAfTr_rLTsvz0PI3R/s400/patladjan_domati.jpg)
Залях отгоре вече позапечените патладжани, пуснах вентилатора на фурната и след петнайсетина минути доматената паста се сгъсти като пюре. Размириса се бая хубавичко!
Разбира се, това нещо се яде като поизстине, а аз не пропуснах да си сложа отгоре прясно накълцан чесън и магданоз. Да, и една чаша червено винце си сипах, признавам си! :) Та така, бива си ги патладжаните и така приготвени, дано се харесат и на вас!
Гуени - уцели ме с любима рецепта, вкуснотия си приготвила :) Как само изглеждат....ммм..
ОтговорИзтриванеИ аз ги приготвям без никакво пържене - единствено върху намаслена хартия и във фурната. После правиш с тях каквото си искаш :))
Да, не го споменах, но и аз сложих патладжаните върху намаслена хартия, задължителен трик при всяко печене в тава! :)
ИзтриванеРазкошни са, много ги обичам в различни варианти! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеИ аз, и аз! :)) Хубава седмица и на теб!
Изтриване