![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU9bZ3WEc_gr5lXjPz2H62hvOczdgW0fWGTZgDEbnvSoHJwJOZbvTo_rP7MIP-22ZkYtndZi6PHkyxEb5k1rmWGX2jn4x0YEXYOmypYPFWMhSAX6dzLVlibxeMjqxQq8ELzX1FzKnVi2mm/s320/1000.jpg)
Както самия собственик на
магазина колоритно ми обясни: - "Трябва ти само една чаша вода!". И беше прав.
Към готовата смес (от едно пакетче), съставена от брашно от нахут и ароматни
арабски подправки, долях чаша студена вода и разбърках хубаво. След
десетина минути водата разду сместа и я превърна в полу-тесто. С
лъжица оформих топчета, които пуснах в загрятата мазнина на широк тиган.
За нула време извадих двайсетина златисти фалафела, а в къщи се размириса на дюнерджийница.
Набързо забърках половин кофичка кисело мляко с една супена лъжица горчица - и
ето ти един лек и много подходящ за фалафелите млечен сос. Класическият вариант е комбинацията с лют червен сос, но с млечния ми допада повече. Воала,
вечерята е готова! Има ли гладни?
Аз съм най-гладна !! Много ми харесва ! Тази част от изречението " ароматни арабски подправки" малко ми повъзбуди любопитството заради липсата на конкретика, но ще го преживея :)))
ОтговорИзтриванеИ значи като дойда следващия път няма да се мотам по молове, а ще ме водиш на био - магазин :)) Ок ?
Ех, Кайти, любима подробна приятелко! Права си, пропуснах да изпиша екзотичните подправки - кориандър, кимион, черен пипер, чесън, лук и сода бикарбонат. Може и друго да има, знам ли!
ИзтриванеСтрахотно! ?И аз ще потърся смес!
ОтговорИзтриванеТърси в арабските магазини или по разните био-щандове! Аз вече се заредих с доста количество, много е вкусно - можеш също да добавиш яйце и още подправки, но и така е идеално! Поздравии! :)
ИзтриванеИ аз ги харесвам. Трябва да се поогледам. Ако намеря такава смес, ще се възползвам от рецептата.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Гуени!