Едно лесно и бързо предложение, ей така между другото, за нещо с праз – зеленчук, който аз много обичам. Получава се едно такова мусакоподобно на форма и напомня огретен , ама не съвсем. Леко е, постно и върви добре с бяло вино. Предразполага към импровизации, нещо което винаги ми е много приятно в една рецепта.
2 стръка праз, нарязани и задушени до омекване (може и вариант бланширане , ама е пипкаво)
1 глава лук (по желание)
3 с.л царевично брашно
прясно мляко – на око, около половин чаена чаша за разбъркване на брашното в него
вътре може се добавят (евентуално) и един жълтък на яйце, кашкавал, сирене – всичко с уговорката, че може и без тях.
Моят вариант беше без яйце, със сирене, а когато нямам мляко, слагам вода и една с.л заквасена сметана.
накрая сол, черен и бял пипер, розмарин, но последния само защото го обичам печен, иначе каквото
зелено харесвате и смятате, че ще ви се върже на вкус е добре дошло.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPQHnCmrxD3wrWs5uxgFiVdWQlFnR5hEPPnwq6b4y3mlfHHwrhDedCo2RD8I7b56aICwBid7u-t1s5F1ftNDuVgmDJrMsBqknkxOafDZKsEgmXASnANdnIL9RzoO_-bpqcI4psOs113tyH/s1600/Desktop1.jpg)
Хитро и страхотно! Ще го пробвам и аз. :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да пробваш :) аз много го обичам и кажи речи го готвя само за себе си :))
ИзтриванеИнтересно предложение!
ОтговорИзтриванеДали :-Р
ОтговорИзтриванеЩом е с праз, ще се пробва и у нас:) Даже и в рима го докарах- хахах:) Чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеСмятай за пържолки какъв стих ще напишеш , Траянче : )))
ИзтриванеS bira kak shte e:)
ОтговорИзтриванеАко вложиш повечко кашкавал вътре и отгоре - екстра :)
ОтговорИзтриванеАз пък се замислих дали ще понесе... примерно половин кило филе от сьомга ;-)
ОтговорИзтриванеТова е то, майсторката :)
Винаги ни глезиш с комплименти :-)
ИзтриванеДобре ми звучи, и изглежда. Има праз - има надежда! ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ! А Надежда ще я намерим и сготвим :)))
Изтриване