![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-xwQ9Qt0XvSWt_HsFfH79Fa7fNu5ARqu6C6HN-uVQPkM-6nVWGdDJKMKtKGNGe9t0ZGiw6tNZkokbN6uUP37lpARok8sgnIergOetYsrnrGWBw-pE7U7PlGp5xDby8NbCb-86495RHmVY/s1600/brusketi_new.jpg)
- Продукти - една или две хубави франзелки, пресни домати, пресен босилек, чесън, каперси, маслинова паста, авокадо, зехтин.
Във фурната препрекох цяла тава с филийки от франзелите. В хаванчето счуках чесън и листа от босилек, после добавих зехтин, малко сол и лимон. Щом франзелките се зачервиха, извадих ги и още топли намазах всяка със сместа. Доматите нарязах на дребно, а авокадото размачках на пюре в хаванчето, веднага след чесъна и босилека, та да поеме от техния аромат.
Гарнирах филийките богато с доматите, пастата от авокадото и маслини, а накрая сложих от любимите каперси. В този вариант брускетите са изцяло вегератиански, но иначе прекрасно си отиват с резен прошуто или парченца моцарела. И с чаша хубаво винце! :)
Гарнирах филийките богато с доматите, пастата от авокадото и маслини, а накрая сложих от любимите каперси. В този вариант брускетите са изцяло вегератиански, но иначе прекрасно си отиват с резен прошуто или парченца моцарела. И с чаша хубаво винце! :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUqe5Lg_JU0XRlLh6QHY3jxRV9Zqpwm6PP7JYBat7ghNggbH2J06xJKDOQ450MZS6lhMFYd3KHORq1Tc5R0XJnRBl0f5_62onK4dueUrBSuWLGBe-RReFBIyzmusp5ik80z6RAVubZv_-Y/s1600/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BA+%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC.jpg)
Искам и от двете - по много!:) И аз процедирам често така с франзелките, но с авокадо не съм пробвала, време е! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеХубава и на теб, Траянче! :)
ИзтриванеОх...колко хляб изяждам с такива вкусни и любими съставки - чесън и домати :)) Екстра са станали брускетите :))
ОтговорИзтриванеТочно в това е проблема, много хляб се омита така! :)
Изтриване