Сега за трите гадчета. Да, това са моите най-любими деца, които са толкова капризни за ядене, че тази дума е най-милото определение, което мога да им дам. Едното изяде първото си цяло кюфте на 6 години, другото прояде домати и тиквички чак на 10, а за третото няма да говоря, че няма да ми стигне мястото. При наличието на практически всеяден тате, едно страшно подозрение се заформя в главата ми - че има ген на кулинарна капризност и о, боже май, са го взели от мен. А тиквичките ги проядоха покрай въпросното руло, вече да си мина на думата и да дам рецепта.
2 големи тиквички се настъргват, моите на две на три, заедно с
3-4 скилидки чесън ( или в чопър за по-лесно и фино )
отцеждат се от водата, което аз така и не успявам да направя, затова добавям и
3 с.л брашно плюс най-важното
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_1nK9S9M701Lr9bAoiboEZurcXASOjnCMEhtFDAUJQpCZqJz812S3Fi87ecnJd7ML70S3B2ZPfoc_Plt_S2d87e8_0qr7GG42YnTD8WGkGgxBVaUm8eKSoVv_16guTQwfi9c1U7MzatYe/s1600/Desktop.jpg)
1-2 с.л. олио, сол и копър
Сместа се сипва върху намаслена хартия и се заравнява. Пече се докато се втвърди и е готова. Отделно правя плънка, като моята е от изкиснато сирене и 2 с.л. заквасена сметана, за да е по-кремообразно. Хубавото е, че може да сложите вътре каквото си поискате.
Когато извадите готовия блат, разпределяте сместа в единия край по дължина и леко завивате, отлепвайки внимателно и завивайки. Понеже има яйца, блатът е еластичен и се навива лесно. После отгоре сложих малко настърган кашкавал, запекох леко и чаках да изтине.
Поднесох с чесново млечно сосче и за първи път не търсих кусури на тиквичките.
О,и аз няма да намеря кусури на това прекрасно рулце.....
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата ,за да разнообразя нашето тиквичкино меню...
Прегръдки,Кай:)!
Благодаря Миленче:) и да се похвалиш после :)
ИзтриванеПоследен опит... тиквичките са гадни, чесънът още повече... първите опити съдържаха повече съдържание... да видим дали тази дебилия ще бъде публикувана
ОтговорИзтриванеТру, ще спамиш оттатък, тук само кулинарни коментари очаквам:) А за тиквичките и чесъна, на баба ти хвърчилото или мойто в краен случай :-D
ИзтриванеТфа не е спам, първите 3 опита имаха по-дълбоко съдържание, обяснявайки с точност защо тези продукти са най-ужасното нещо на планетата и защо, без значение колко прилично изглежда заливката, трябва да бъдат унищожени на гигантска клада, бидейки мазни, водни, нехранителни, безвкусни (тиквичките), люти, миришещи ужасно, с метален вкус и полъх на съдрана катерица (чесън) абоминации за необразовани люде (нищо лично) ^_^
ИзтриванеЕх, Тру..да беше прочел, че мазни в случая не са, водни също- изстискват се.Колкото до предпочитанията тиквички, чесън, пък и каквото и да е , те са индивидуални, така че приемам коментара :)
ИзтриванеМмммного ми допадна предложението! Трябва да опитам това изкусително руло, докато още има тиквички.
ОтговорИзтриванеНавремето съм писала веднъж-дваж разядки за деца-злоядки. Много бързо спрях, защото моите деца не се оказаха такива, но у мен няма наличие на такъв ген, виж татко ни е капризОн, но само към определени храни - основно зелении и консерви, инак си похапва мръвки и високоенергийни тестени изделия;))
Хехехе Мартичка, хареса ми името и ще си позволя да го ползвам -капризон :) А рулото ще ти хареса - ти си по зелениите :)
ИзтриванеДа, направих го снощи. Хареса ни. Може пак да опитам. :)
ОтговорИзтриване