![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEATxvJIeAp9O2UhtvvdYxU2WzkBEH1BsyzNwtckwY1VD_IVZ_wU75T9kRpaTHZTpapLL-ommRotBdLX525dM1Z-wWMspd2Jvhe4wMYKIwAgIw1oR1TqUIdDboOurT2wGb8VcY_VmplxZP/s320/IMAG0401.jpg.jpg)
Маринатата :
1 ч.ч червено/бяло вино или при мен въпросното розе
2 с. л. соев сос
шепа сушена салвия
шепа сушен естрагон
по-малко количество мащерка
Натрих добре с билките, добавих и течната част от маринатата. Оставих да поседи така една нощ, като на няколко пъти го обръщах. Сложих го в намасления гювеч, с капака отгоре и го пекох към 2 часа и 15 мин. Без вентилатори, на средни температури. Не повече от посоченото време, за да не стане сухо, но с уговорката, че моят бут беше 2,5 кг. Ако вашият е по-малък, времето може да се съкрати. Към края махнах капака и го оставих да се зачерви и охлади. Биваше да го снимам нарязан на филии и залят с малко сос, но при мен винаги има опашка от чакащи, гладни месоядни и фотосесиите ми са небрежни и набързо.
След това поднесох със салата и нещо студено за пиене към него и се радвах на живота :)
Че как няма да има опашка, то и аз бих се наредила, ако знаех къде започва:) Разкошотия:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Траянче :) Нали ни е обща страст месото :D
ОтговорИзтриванеАбсолютно в десятката! За това ядене няма лято, няма зима! :))
ОтговорИзтриване