Добре се получи, радвах му се в хубава компания и слънчев ден. Ще е още по-вкусен, ако се разреди с газирана вода. И да кажа, че снимката не е крива, крива е само чашата, странен модел за чаши- огъната и наклонена, но пък на мен ми харесва.
За самата торта рецепта няма да давам. Може да се приложи на коя да е ваша рецепта. Имах бишкоти вместо блатове и крем от сметана и маскарпоне. Смокините ги нарязах на ситно, залях с вода да се покрият и добавих захар на вкус. След като повряха така, стана една гъста, мармаладоподобна смес. Нея положих
след първия блат бишкоти, преди крема.
Тортата тотално промени вкуса си заради смокините в нея и много се хареса у нас.
Надявам се да се хареса и на вас.
Ама как сте се подслаидили само- супер! Обожавам смокини и обикновено не стигат до десерт, опатквам ги сурови:) Коя е книжката?:)
ОтговорИзтриванеСамо ако имах смокинови листа, тюххх! Кайти, тази рецепта трябваше по-рано да я пуснеш, когато още трамбовах из по-топли географски ширини! :)
ОтговорИзтриванеЕеее само аз май не направих от този страхотен сироп(::::!
ОтговорИзтриванеПрекрасна почерпка си натворила,Кай!
Благодаря момичета,
ОтговорИзтриванеТраянче- Английският пациент, препрочитам, любима :-)
Гуени,Миленче, догодина да не пропуснете смокините + сушените им листа като подправка на кюфтета на скара, както беше направила Соня в един по-стар пост :-)
Лелеее Кайти, добре, че ме подсети. Отивам за смокинови листа, и аз да си направя от това сиропче! А тортата предполагам колко е вкусна!
ОтговорИзтриванеХа, и ще си изсуша за подправка листенца дори!!
Хубави и слънчеви почивни дни Кайти!!
Благодаря Вили ! Подобно :-)
ИзтриванеСамо аз няма откъде да се сдобия със смокинови листа. Вече отказвам да чета за този изкусителен сироп, само ми разваляте съня с него :)
ОтговорИзтриванеПредставям си тортичката колко е ароматна, сочна и вкусна!
Благодаря Мария :-) Да ти изпратя листа, 30- тина броя ще стигнат, колкото за една доза :-
Изтриване