Translate

петък, март 16, 2012

Тройка кебапчета или защо е по-добре татковците да правят палачинки

Публикувано от

  Този път ви представям пост, за това как не готвя. По-точно как не успявам да готвя.Чудно нали? Ще започна с това, че мразя да правя палачинки. Амa страшно много. И то не защото не умея или ме заболяват краката, а защото се провалям всеки път.
  Представете си три деца в една къща.Основно занимание, ако не са заети да се боричкат сплетени на топка, е да се обединяват в група от двама срещу трети.А където има групиq има и и рефер. A щом има нужда от рефер, значи има конфликти.
  Та представям ви следната сценка в няколко действия и участници:
  -  Мама Рефер (аз);
  - Трима борци срещу тризнаковата несправедливост - моите деца;
  - Опита ми да направя палачинки – винаги недовършен Опит, но с главно О.
    Действие първо и следващите аналогично.
Мятам първата палачинка в тигана и чувам страшен вик -  АААААААААА!
Зарязвам всичко и тичам за да видя какво става. Нищо.Дъщеря ми видяла паяк (женски драматизъм да нарече миниатюрно паяче паяк) крещи с пълно гърло, а синовете ми я плашат допълнително, гледат сеир и се хилят. Мятам изгорялата палачинка в кофата за боклук.
     Следва втората. Пак вик - АААААААААААА!
    Отивам, гледам двама (от мъжки пол, естествено) се бият, а аз разтървавам и налагам наказания. Мъжете наистина не са като хората, си мисля, докато отбелязвам две на нула в полза на неуспелите палачинки.
     Следващата. Някой вика - Мамо, мамо, бой, бързоооо!
   Този път отмествам тигана от котлона, бягам към детската, обзета от мрачни предчувствия за изкъртен зъб, кървясал нос или счупени очила. Влизам и виждам точно кръв, черва и мозъци. Само дето не са истински, а от компютърна игра, а такива са забранени. Дъщеря ми си го връща заради паяка, но аз съм доволна, че няма реално или виртуално насилие. Чакам отново докато загрее котлона и се изнервям максимално. Минал е ЦЯЛ половин час, а аз още нямам палачинки.
    Следва горното в още няколко различни варианти - като се почне през физиологични нужди, други нужди, лични драми (и осемгодишните си имат такива, даже са сериозни) докато накрая се окаже, че палачинкоправенето е най-времеотнемащото, пък бързоизяждащо се нещо. А ние, заетите мами, такива работи не правим.
  За тях има татковци.
  Толкова за опита ми за правене на палачинки. Затова и снимка няма, няма и да има.

7 коментара:

  1. Еее, Кайти, че то е цяло приключение при теб - да правиш палачинки!Направо ти съчувствам, въпреки че ме напушва смях, докато ти чета главоболията. Но в едно си напълно права, палачинкоправенето е приоритет на татковците. Нашият татко е доказан майстор на палачинките и смятам утре сутрин да му припомня това!:))

    ОтговорИзтриване
  2. Кайти, хиля се с глас! :)))) Да са ви живи и здрави палавниците и все така да не ти дават да правиш палачинки! :))))) Нашият тати палачинки не може да прави, но може да омагьосва ревящи бебоци и да привлича вниманието на по-големи с цел укротяване.:) Аз съм дете от семейство с три деца и знам каква лудница става - но и при нас баща ми отговаряше за "културно-масовата дейност" и докато ни занимаваше/разхождаше и т.н. мама приготвяше вкусотиите.:)

    ОтговорИзтриване
  3. Mда момичета,въпреки,че леко преекспонирах ситуацията при мен почти винаги е такава,няма ли кой да им обърне внимание се започва едно мамомамомамомамо и до безкрай:))
    Та палачинкоправнето трябва да е занимание самотно иначе не става :)Поздрави и да се държим за татковците,защото се оказват важни за така омразния от мен бит-къде палачинки да направят,къде бебоци да укротят :)

    ОтговорИзтриване
  4. У вас е весело и явно няма как да виси табелка "Палачинковата къща" ;)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весело е Марти,
      че и прекалено шумно понякога :))

      Изтриване
  5. Веднъж, не знам как се излъгах да правя палачинкова торта за предястие. Няма по-разточително /като време/ и пипкаво /като дейност/ нещо от тази солена торта. Никога повече не опитах.:)))
    Предпочитам тройка кебапчета:))със салатка :))
    Опитай пак ,Кайти, но този път при боен вик, просто дръпни тигана от печката.:)))
    Усмивки!
    Монализа

    ОтговорИзтриване
  6. Монализа хич даже няма и да опитам пак:)
    Я как хубаво си го определила - разточително и пипкаво, брррр само докато го написах ме хванаха нервите :)))
    Подрави и на теб !

    ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!