Да започна така - ако сте почитатели на тройно-шоколадовия вкус, воала, този чийзкейк има всички шансове да се превърне във вашия любим десерт! Рецептата намерих миналата година от този сайт и вече два пъти успешно се справям с изпълнението. Вторият път направих малки корекции, според моя вкус, но както се препоръчва в оригиналната рецепта, най-важното е да осигурите качествени продукти.
Особеното на този чийзкейк е, че се пече, но иначе е съвсем лесен за изпълнение, цялата хамалогия е не повече от половин час. Ето необходимите продукти, с малки промени спрямо оригиналната рецепта:
- 3 бр. натурално крема сирене (вместо 4)
- 3 яйца, на стайна температура
- 80 г масло, разтопено
- 2 пакета какаови бисквити "Роден край" (вместо един и половина)
- 4 бр. шоколад от 100 г (единият е за кувертюра)
- 200 г заквасена сметана
- 200 мл течна сметана
- 150 г кристална захар (вместо 200 г)
- ванилов екстракт
- плодове за украса, стърготини от бял шоколад
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8RH0zxumWC9nJ53zCtE2F3mAN_pGdi3JLxx-GM2DVz1nnA8Qdgi-NClRTmhK97vetR0QlkDfrEfuYd1tQxXb1WJp1kg0iMav14AnbLpcMhxpUWFj41lQmEn0BTttvX68S7UiP119bmtAP/s1600/colage_cheesecake.jpg)
Когато сте готови и сместа изглежда абсолютно хомогенна, извадете ринга с бисквитения блат от хладилника и изсипете вътре крема. Печете на средно положение във фурната, на около 170-180 градуса, без вентилатор. Наблюдавайте как върви процеса и ако забележите разпукване на блата, намалете леко температурата. Чийзкейкът е готов за около 50 минути, като трябва да остане леко течен в средата. Оставете го да изстине на стайна температура за около час.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdTzfNRjkKDygOl1QmAih8QbhLUixHpnYs_UYu0Pt5i-Kkyg6zNR1AuHUXoeMMMMnh_riVewJB1Oa9N1ZwhF0XE6Ie__troOCsIKs1-hozik7ZwZkFG1gfYGVM6qMn_AOiEbMJ8b-IVh4B/s1600/cheesecake4.jpg)
За финал, готовият чийзкейк се завива в домакинско фолио и заминава за една нощ в хладилника. Резултатът е невероятен шоколадов вкус, удоволствие за сетивата и радост за окото! ![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOqaKR8IXbxvF-kZgTlRhwZXZPWKwoQl0FiiETR20OidTbFrF68WbED3NljwYPGQht0q_XzPrxWiPmJaLgfifFlCiagJWmb99nOIVbj-MU2v5VpnK14la2AGKdvjnkH2vD2SLp2lDX9HCG/s1600/Fotor0717132652.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOqaKR8IXbxvF-kZgTlRhwZXZPWKwoQl0FiiETR20OidTbFrF68WbED3NljwYPGQht0q_XzPrxWiPmJaLgfifFlCiagJWmb99nOIVbj-MU2v5VpnK14la2AGKdvjnkH2vD2SLp2lDX9HCG/s1600/Fotor0717132652.jpg)
Хубави снимки и разкошно изпълнение :) Аз само ще се възхищавам ! И на девятката да направиш такова красиво, вкусно нещо <3
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кайти! За девятката ще трябва да измисля нещо друго, да не омръзвам все пак. Но нескромно да кажа - с този чийзкейк просто избих рибата, всеки го хареса! А аз вече не ща да виждам шоколад, направо се отрових тези дни, хихихи!
ИзтриванеСтрахотно се е получил! Поздравления ;) и се радвам, че ви харесва.
ОтговорИзтриванеРецептата е уникална! Дани, продължавай да ни радваш с нови открития в Cooks-and-Bakes!
ИзтриванеНаправо"ще ти проговори"този чийзкейк......Прекрасен десерт,Кай!
ОтговорИзтриванеНали :) от нас трите готвещи собственички на блога Гуен е майсторка на сладкишите.Признавам чистосърдечно:)
ИзтриванеЛеле, мале! Само да се спра вкъщи и съм го спретнала!
ОтговорИзтриване