Поредната публикация, която няма да изненада кулинарите, но ще е в помощ на начинаещите. Тъжно отбелязвам, че моите рецепти напоследък съдържат или думата лесно или бързо, но какво да направя, който знае за какво говоря, ще ме разбере.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCTgB-hNGa7gf3G7pEUaV20pjI1t5GRixhW7N2T-SrR7-lwyf7l2XygJyX2JrlLGBY-z8suzANHF-J9RW1qVa48L2mNpjHNW8FSnqHZEnO5uB7zPFubtuet64cxY53ctEMRMfu5-Xb2xxm/s320/IMAG1901.jpg)
Разточвате част от тестото на правоъгълник, в края на дългата страна слагате от плънката.В моята плънка този път имаше някакво месце, нарязано на ситно, но в общия случай сирене или кашкавал, размесени с едно разбито яйце и малко мазнина са достатъчни. След това навивате на фитили, като на снимката долу в ляво. Режете малки цилиндри, примерно към 3 см, които слагате в тава, с малко разстояние помежду.
Подреждате отрязаните парченца в тавата и хубаво ги оставяте да втасат. Аз отгоре заливам и с едно яйце, разбито с чаша кисело мляко.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8blz2yToDQlqy5QuamV_8E2531lkFtNF9LahrJNbaVj0vmkGnba_Z6OGbZub7LV4EwvNjWF2WPzo_2hCnhiGRgoMoFZgwP6kUD0NAuIG1RX10bcdIUrjg3YKWNtKMhE5WAKTsuT5U_89R/s320/IMAG1903.jpg)
Печете според печката, аз нямам вентилатор и пека по-дълго, на умерена температура. По принцип това би трябвало да е за закуска- както се вижда от осветлението моят тутманик беше за вечеря, но по което и време на деня да го предложите - все ще се изяде.
Е, точно такъв тутманик не съм виждала! Пък и с месце, ммм! :)
ОтговорИзтриванеЛеле, красота!Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :-)
ОтговорИзтриване