![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgI-yo7rStbHTPsQcfcmLQxD91cXWiF4Cgy5KIajJt7KpP6Ls4cFg2D-kGtRhQ1V_EkP-O5sdQuEkb6NoPJrVwpaGD3ilg_ZJ0EhWRlim9zTqPUpDqfZjM4STH7iUCzT9hvK1Eq22b4Ol6G/s320/20151205_150334.jpg)
Петмез или меласа (но от захарно цвекло) се оказа нещо, което освен вкусно, било полезно, натурално и много по-добър заместител на захарта. В него има желязо, калций, калий, магнезий, селен и хром - все необходими за тялото минерали, факт, който доста ме учуди. Изглежда така - онова черното на снимката.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzCvoSsolna6cpEJd3qEtKJPIPTkWDUrv0yCIB8Lh7X7Tw4kVqwpwc_oP1gY_1fBqtLx-UkETh7rmMeLfM3ITUZEe_HBIzIxZ9CQmHB4z0k5ojx741NeL450HMr0EqcoufEwJdKLw7xt2K/s320/20151205_154624.jpg)
Също така се оказа, че имам едно бурканче с петмез, което седи в хладилника от не знам кое време и което най-накрая оползотворих.
Рецепта за курабийки няма да има, ето ТУК и ТУК и ТУК сме давали такива, аз лично си имам една, която ми е най-лесна, а вие може да си ползвате ваша любима рецепта, като просто заместите захарта с петмез. За около 300-400 г брашно аз вложих към 1ч.ч петмез и направих любимите у нас бисквитки с какао. Другия път, като пека тиква ще я полея с него и вярвам, че ще стане много вкусна.
Останалото е разказ в картинки, придружен с примлясквания и доволни усмивки.
Eee, кога успя? Браво, зарази ме с коледно настроение, скоро ги почвам курабиите и аз! :)
ОтговорИзтриванеЯ, че готини! Нямаше да ми хрумне, честно:) Поздрави от мен!
ОтговорИзтриванеПодготовката започна :-) Благодаря ви!
ОтговорИзтриване