![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggmEA2En4IXJpTlWDwbqoFVL0cSEv8IIA9XBBGVpkwg68e__WoTJxzqGpFgXNODl5D5LnHvZw5m0X_FDFn5XnVp-J7k-gv2RNkjM5muVU8g4RpcD-DGM3UMps1Gi_jbJFVBwplMhaRT_pQ/s200/unnamed.jpg)
Пилешките шишчета не са съвсем проста работа. Изискват малко предварителна подготовка, без която иначе провала е повече от сигурен. Казвам го убедено, понеже съм била именно в тази позиция, на недоумяващ и разочарован човек, изправен пред сухи и невкусни шишчета.
Днешните шишчета направих от обезкостени пилешки бутчета и няколко бонфилета. Нарязах ги на парчета и ги мариновах в зехтин, малко соев сос и много подправки (най-вече червен пипер и сумак), след което ги прибрах в хладилника за час. Маринатата е абсолютно задължителна, ако искате сочно и вкусно месце.
Шишчетата се нижат с парчета месо, лук, червена чушка и кисела краставичка. Иначе не са ми вкусни. Друго важно нещо - дървените шишове за шишчетата се накисват предварително във вода, за да не горят върху скарата, особено ако е върху живи въглени.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh79UkBXXiU21DUs1xdzZkz25VHpC1028YWKqHwIgxU-pOCP-KpI8hitFBV5uKalhZmAmfHWEBmwUm8AI2C1uiJeO1EgtCC0rTTlSspelc0yQymxSrg79vuEWKWZuI5gZJoLQhUvALgbxRh/s200/4.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgNpo6gTBP1EK8rNCz4hEl-4vzKK1buleVGhUbXPTx4PDBxsXDwMvQn63wmKF1YYAjP7XZCfnvpUh05IaDROy439viTErsx897Km9cn14g_NIvE1qFkdjKVDvcZfC0lP2dQoVJDZkRu4fI/s200/5.jpg)
Аз обаче пекох във фурна, върху решетката, с подложена отдолу тава, на 220 С. За двайсетина минути станаха готови. Ако имах хубава, силна скара, сигурно щяха да се опекат още по-бързо, но-о..нямам. И така става добре.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgs4t1wzH2nRMV-nO2XK6QIlIOIWpcAdQQrAiXlmWpodbHwp9sEoshLl5PCZQs08L0Xp2N5FNW9HF7rgRc9aKWKDtJcdPsWXRGQEhiKWnMaLDYdv9AIPvqklbFfyF4iksNBQKDXlATsy4S5/s200/3.jpg)
![http://www.momichetataotgrada.com/article/ot-a-do-yam-marinovano-byalo-sirene.html#.VWIXe00w_IX](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1A8qaXxqeXmZaIVkszpWeDRFU8CQEX2tCJz7_wbsv0CZHVIhDW12DRT0BZyEGuRFYNn3BA32Gu_IqaKWtOlW4nd-zIcatG_QQ6XdUrrImvxzdLLFhsfdre0X-N-r7pblaG0UoVto-7Aa4/s200/10423871_668247543280395_7900054443365723593_n.jpg)
Докато месцето се печеше, направих зелена салатка от рукола, марулка, мариновани сушени доматки и мариновано сиренце. За него вече споменах във Фейсбук страничката ни,
страхотна идея, веднага си направете! Моето сиренце овкусих с много босилек, малко мента, зърна черен пипер, малко лют червен пипер и доста сумак. А, и тук сложих от маринованите сушени доматчета, дадоха интересен аромат.Самият зехтин от маринованото сирене е идеален за овкусяване на салати.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEiigWui_doWTx1z3y2z_qNh8FRN8ZkYcy2jbrlazKCLbplyAsqIrHjRNl8yhu2s9ztgjdFxQm5bj4IC3ubfsqfBs9EaTBlk49wLqMLevnXnwce_ePvozR03cJaZ2bY8f57Kau0gLfTm-p/s200/2.jpg)
Изкушавам се да спомена и моето домашно изобретение от последните дни - нещо като лучено песто, което използвам в салатите и ми спестява чистенето и рязането на лук. Последния път купих от магазина прекалено много пресен лук и чесън, който очевидно нямаше да успеем да изядем в рамките на седмица - за да не го похабя, измих всичките лучени връзки и ги пасирах със зехтин (пуснах и няколко пресни листа от босилек). Напълних половин голям буркан с т.нар. лучено песто - оказа се доста добра идея! Воала, това беше - все нещо сте си харесали дотук, нали? :)
Много неща си харесахме :) някои даже вече са в действие :)) Благодаря за идейките !
ОтговорИзтриванеЯ дай един адрес за всеки случай:) Макар че едва ли нещо е останало от тези вкусотийки:) Разкошна вечеря!
ОтговорИзтриване