Translate

неделя, март 18, 2012

Аламинут с много лук и чушки


Понякога започвам да готвя, без да знам крайния резултат. Отварям хладилника и изваждам каквото съм намерила вътре. След това идва готиния момент - идеята!
Днес в тигана ми се озоваха няколко пилешки бон филета, които задуших за пет-шест минути на силен огън и след това преместих в друг съд под капак. След което се заех да рендосам 4-5 моркова на едро, една глава лук нарязах на шайби заедно с 3 червени чушки, също на шайби. После задуших морковите в същия тиган след пилето, а щом поомекнаха, добавих чушките и лука.
Преди да ги дръпна от котлона, добавих в тигана малко домашен доматен сок, колкото да образува ароматно сосче. На финала върнах обратно пилешките филенца в тигана и наръсих манжата с червен пипер и малко сол. При огледа на хладилника бях открила също връзка леко поувяхнал магданоз и две забравени умърлушени стръкчета пресен лук. Тук го знам чалъма, топнах ги в гореща вода и ето, вече си имам свежа зелена украса за моята лучено-чушкова манджа.

В такива моменти изпитвам страхотно удоволствие и дори не ми се яде. Приятно ми е да сервирам на семейството нещо топло и вкусно, приготвено от моите ръце, което да радва окото и стомаха. Е, разбира се, откакто имаме този блог, не пропускам да щракна и едно фото, просто така, за протокола!



6 коментара:

  1. Произведение на изкуството, Гуени, поздравления! :) Аз, както мисля днес да карам на плодове само - таман се нахраних с очи! :))) А идеята е суперска - копирам си я за по-натам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много добре си решила за днес, Меджик, ден за разтоварване. Току що влизам отвън, толкова е топло, сякаш до вчера не беше люта зима?! Определено се замислям и аз за разтоварваща диета, плодове, чай, вода...Иде лятото, няма да се излагаме, я! :))

      Изтриване
  2. Ехее,чиста проба импровизация със страхотен резултат !
    Гуен завидях благородно :)))
    Аз все умувам,мисля и премислям,пък гледай ти раз-два и готово :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кайти, колкото повече го умувам, толкова по-зле ми се получава! :)))))

      П.С. Това е шега, да се уточня!

      Изтриване
  3. Магьосница! Можеш да изкушиш и заклет месар като мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, това е голяма похвала. Казвам го като заклет месар на заклет месар, хаха! :)

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!