Translate

събота, март 31, 2012

Човекът си личи по готвенето

Публикувано от

Обичам да гледам кулинарни предавания. Действат ми много разтоварващо, а покрай това научавам нови неща и прихващам някой нов готварски трик. Тези дни цялото семейство сме се запалили да гледаме предаването "Черешката на тортата". В осем вечерта се курдисваме пред телевизора и един през друг коментираме манджите на звездните участници. Оказва се, че готвейки и посрещайки гости в дома си, хората се разкриват по неочакван начин. А най-интересното е, че повечето от тях не са това, за което предварително сме ги приели, повлияни от телевизия, реклами, пиар и хорски приказки. С една дума - сготви ми нещо, за да разбера какъв човек си.
Не знам дали това е вярно, но днес сготвих ей-това свинско джоланче. В гювеча, че така става най-лесно, макар и не толкова бързо. Това може би означава, че обичам лекото и мекото, хаха! И така да е, аз не отричам - важното е, че всичко сложено в гювеча само си става. Просто трябва някой да го напълни! :)


 В началото, преди да хлопне капака на гювеча...
 

 ... и след два часа и половина във фурната.
 

7 коментара:

  1. Красота, Гуени! Навремето готвех много гювеч, но в обикновена тава и с нарязани по-на ситно зеленчуци. От много години, понеже мъжът ми яде разделно, някак спрях да правя типичния за мен гювеч - който съдържаше картофи задължително. Сега ще си копирам от тебе тази идея и хем за първи път ще употребя съд "гювеч" (имам, но досега ми е бил само за украса, така да се каже:), хем ще го направя само със зеленчуци - без картофи, мммм :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти, Меджик!Този гювеч го имам отскоро, подарък ми е от свекървата, след като веднъж се върнах от Банско и обявих, че искам да се науча да правя капама.Оказа се, че освен капамата, всичко което правя в гювеча, става невероятно вкусно. Затова започнах да го ползвам честичко по всякакъв повод.
      Моят мъж също предпочита разделно хранене и тъкмо поради картофите в снощния гювеч, не го яде. Но вместо картофи може да сложиш тиквички. Обаче без картофи, абе не е същото...!

      Изтриване
  2. Аз ще кажа само една дума -прекрасно !
    Този път и коментар не ми стига :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стига де! :)) Това си е най-обикновен гювеч с една едра мръвка вътре, просто ти ме подсети за него. Нали знаеш какво намеквам? :))

      Изтриване
    2. Хей Гуенче,знам аз, ама ТИ да вземеш да я довършип тази работа с гювеча,а ?
      Нали знаеш аз какво намеквам :)))
      После ще пуснеш пост - гювеч,класика и още нещо..
      И като казвам класика няма предвид класическа музика хехехех,макар че резултатът след ядене на тази "музикална" храна уж бил такъв.

      Изтриване
  3. Мням, мням :)
    Майсторка и туй-то!!!

    ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!