Translate

сряда, октомври 31, 2012

Да почетем празника, за всеки случай! :)


Тази година не правих нищо по случай разпространения вече и у нас Хелоуийн. Просто възрастта на децата е такава, че едното е вече голямо, другото - твърде малко.

Все пак, за да омилостивим Духовете, реших да постна един тиквен сладкиш, който правих преди... една година. Отново няма да давам рецепта - основата е като кекс, покритието е от тиква - не помня как го направих, действах на автопилот.

...

...

...

Всъщност, липсва ми домашното отбелязване на тази нощ! Може би, защото дълги години голямата щерка правеше големи и весели организации. Затова, за да не е пък съвсем без нищо, реших все пак аз да се маскирам. И да, успях да изплаша домашните си - надявам се - и Духовете! Традиция, няма как - макар и нова! :)

...

5 коментара:

 1. Ето и тук сладории, тц, тц :))))

  ОтговорИзтриване
 2. Сонче имаш един подозрителен елемент на украса по лицето ти - онази точка на челото хехехех.И да знаеш,че ми изглеждаш зловещо, като от корица на книга на Стивън Кинг си. :))))) С една дума успяла си за празника :)
  А сладкишът изглежда прост, а щом е с тиква - и вкусен :))

  ОтговорИзтриване
 3. Я да видим сега успяхте ли с прогонването на духовте или ометохте сладкиша:) Чуден е станал, а и ти си страшничка:)
  А за днес - Честит празник!
  И още нещо - имаш думи за проверка при коментарите. Това много бави коментиращите. Би ли ги махнала от настройки?:)

  ОтговорИзтриване
 4. Юхууу, Меджик, добре си се издокарала, кефиш! Идеята за тиквения кекс е много добра, да видим дали ще успея да я импровизирам без конкретна рецепта. Ние у дома пропуснахме отбелязването на Хелоуин, като не броим щерката, която напук на нас вчера отиде маскирана на детска градина, където обаче е срещнала откритото неодобрение на учителките си.Ех, времена, ех, нрави!

  П.С. В отговор на Траяна - премахнах изискването за проверка чрез дума от коментарите, да знаеш.

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря ви! :)))

  Тутанкамон, да ти е сладка есента и зимата! :))) Някак не мога да усетя есента, без тиква - може би ми е вградено от ранно детство - навън студено, тъмно, вече мирише на зима, вкъщи мирише на печена тиква и други сладкиши, мммм :)

  Кайти, разпозна Третото око! :))) Не се сдържах да го отбележа, все пак. Стигнах до извода, съвсем работен, че тая точка се слага, освен за отбелязване на статус при индийките, и за да символизират затъмняването на обикновената светлина - за да може да се види "другата". :)

  Траяна, надявам се да съм ги изплашила! :))) А сладкишът е от миналата година (изчервявам се), наистина бе ометен веднагически тогава. :))) Тази година не смогнах със сладкишите - но есента е пред нас за нови подвизи! :)

  Гуени, браво на щерка ти, смела е, само така! :) За кексчето - спомням си, че в тестото сложих от варената тиква, а отгоре, малко преди да е готов, го намазах с пласт също от варената тиква и допекох.

  ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!