Translate

понеделник, март 10, 2014

Брускети

Напоследък ги правим често у дома и все забравям да щракна поне една снимка, за блога. Нищо особено не са, но внасят приятно разнообразие сред обичайните домашни манджи.
  • Продукти - една или две хубави франзелки, пресни домати, пресен босилек, чесън, каперси, маслинова паста, авокадо, зехтин.
Във фурната препрекох цяла тава с филийки от франзелите. В хаванчето счуках чесън и листа от босилек, после добавих зехтин, малко сол и лимон. Щом франзелките се зачервиха, извадих ги и още топли намазах всяка със сместа. Доматите нарязах на дребно, а авокадото размачках на пюре в хаванчето, веднага след чесъна и босилека, та да поеме от техния аромат.

Гарнирах филийките богато с доматите, пастата от авокадото и маслини, а накрая сложих от любимите каперси. В този вариант брускетите са изцяло вегератиански, но иначе прекрасно си отиват с резен прошуто или парченца моцарела. И с чаша хубаво винце! :)
 
Глезотията този уикенд продължи с един позабравен сладкиш, който отдавна ми се въртеше наум. Сладкият салам ми беше любим като дете, приготвяше го само леля ми и го омитахме за минути. На децата се падаше честта да натрошат бисквитите, което беше голяма забава. Преди време го правих по спомени, но стана много твърд и трошлив. Този път се порових за рецепта от нета и се спрях на варианта на Супичка. Естествено, имаше и малко импровизация от моя страна. Преди да завия сладкото руло, ми хрумна отвътре да сложа няколко лъжички  домашно малиново сладко, което се вписа идеално. Ех, колко вкусно и носталгично! Бон апети на всички пораснали деца!
 
 

4 коментара:

  1. Искам и от двете - по много!:) И аз процедирам често така с франзелките, но с авокадо не съм пробвала, време е! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох...колко хляб изяждам с такива вкусни и любими съставки - чесън и домати :)) Екстра са станали брускетите :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно в това е проблема, много хляб се омита така! :)

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!