Да
почетем предстоящия празник – освен задължителното печено агнешко, дроб сърма,
агнешко с лапад е друго предложение, което аз готвя и през останалото време.
Най-лесният начин за мен е да сваря агнешкото до готовност, заедно с нарязани
лук, чесън и подправки – сол, черен пипер, дафинов лист и джоджен. В тенджера
под налягане става за около 1 -1. 15 минути, в нормална малко повече. След това
намалявам силата на котлона и добявам ориз – в съотношение 1:3 в полза на бульона
и нарязания на ситно лапад. Досварявам на тих огън. Става и със спанак, почти същото е, като аз обичам яденето
да не е съвсем сухо. Тъй като предварително накисвам измития ориз в подсолена,
малко по-топла от хладка вода той се сварява бързо и без да го бъркам.
Обикновено поднасям с кисело мляко и чесън, може и без него, но така го обичат у
нас.
Това е – няма значение рецептата –важното е да е празнично, а ако има и
агнешко всичко ще си е дошло на мястото.
Ох, че вкусотийка се е получила! Весел празник!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Траянче, и на теб :-)
ОтговорИзтриване