Translate

четвъртък, ноември 26, 2015

Солени таралежки



Банално е, знам. Но сигурно все някой ще се зарадва да си припомни тази старомодна закуска, още повече ако има вкусни спомени от детството си.

Тези кашкавалени таралежки са моя единствен хубав спомен от храната в детската градина, заедно със задължителния чай в металните купички.
За другите манджи от градината не ща да се сещам, брр!

Необходими продукти:
- 1 яйце;
- 50 г разтопено масло;
- 200 гр сирене, натрошено;
- 200 гр кашкавал, едро рендосан;
- 1 ч.ч. кисело мляко;
- 1 1/2 ч.ч. брашно, или докато се получи меко тесто, да не лепне;
- 1 ч.л. сода, без връх.

Време за приготвяне: - 5 минути.
За изпичане: - около 15 мин, на 180 С, с вентилатор, предварително загрята фурна.
Тестото се накъсва с ръце на топчета, които се подреждат на разстояние едно от друго в голяма тава. Дозата е за две средни тави.

Таралежките се пекат докато хванат хубав загар - у дома ги обичаме по-пречени. Хубави са топли и студени, даже и на другия ден, ако останат. Добър апетит!


2 коментара:

  1. Много хубави ! И у дома са любими :) Иначе едно време градините успяваха да те накарат да намразиш и хубавите манджи. Например фрикасе, което е една чудесна френска рецепта, но предлагана в бг градините под формата на варено месо с брашнян сос.

    ОтговорИзтриване
  2. Ние им викаме добруджанки и ме спасяват сутрин:) Поздрави, чудесни са!

    ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!