Translate

понеделник, януари 25, 2016

Солена торта със сирене



И аз не знам как да нарека това мое предложение. Мислех да е предястие, но пък съчетанието торта и сирене ми допада повече и надделя за заглавието. Кратката версия на рецептата е сирене, извара и заквасена сметана за блатове, а между блатовете нарязани кисели краставички, моркови и чушки. 
В подробности :
3 сварени яйца, нарязани по дължина на около половин сантиметър
 400 г извара
 Половин кофичка заквасена сметана
 Малко сирене, заместващо сол
 1 пакет желатин
 Кисели краставички, нарязани на ситно
 Моркови и чушки от туршия, също нарязани
 и каквото друго се сетите за пълнеж

Яйцата се нареждат на дъното на форма с махащ се ринг (при мен). Млечните продукти се смесват, като количествата са приблизителни, спокойно може съотношенията да са на вкус. Аз разбивах с миксер, за да стане гладка смес. Желатинът се приготвя според указанията и след като се остави 2-3 минути леко да се охлади, се добавя към сместа. 
Намазва се внимателно един слой върху яйцата, добавят се киселите краставички и каквото сте си приготвили за плънка, внимателно и леко се натискат и после се добавя още един слой от млечната смес. 
С това предястието е готово - за да стегне в хладилника му трябват поне 3 часа, но ако бързате, може да се сложи във фризера, без се остави да замръзне съвсем. След това се вади, обръща се внимателно върху подходящ поднос и се нарязва на парчета. Много ефектно, не е трудно и много вкусно. Освен това е почти универсално мезе, с което надявам се съм ви убедила окончателно да го пробвате! :)


 



8 коментара:

  1. Оригинално предложение, че и мезе! Браво, Кайти!

    ОтговорИзтриване
  2. Направо ме нави на първата снимка! Разкошна презентация, много ми хареса и вкусово:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти :)) От снимките много може да се желае още, но пък наистина беше вкусно :)

    ОтговорИзтриване
  4. Със сигурност е много вкусно. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много изкушаващо, и с раковините ме зариби, но засега не съм попаднала, хем в Кауфланд ги търсих внимателно на два пъти. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Продължавай да ги търсиш Марта :) Аз от нашия Кауфланд ги взех, но факт че в момента и при нас ги няма, защото и аз ги дебна :))

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!