Искате
нещо сладко и шоколадово, а в главата ви връхлетяват калории, фигура, диета, обиколка
на талията и всякакви способни да убият радостта от храненето дразнещи мисли.
Тогава
сварявате във вода парче от неголяма тиква. Добавяте ванилия и нещо за подслаждане
– алтернативи на захар има достатъчно – мед, стевия, кафява захар или каквото
прецените. След това пасирате с малка част от водата до гладък крем.
Добавяте
най-хубавото какао, което имате – една две лъжици или колкото ви душа иска.
Задължително какао –а не някакво разтворимо подобие на такова. Аз ползвам едно
холандско, което като го сложа в някой сладкиш
ммм...тук ми идват наум звуци и определения на възтрог, които ще звучат
по-скоро еротично, отколкото кулинарно :)
Тиквата
има сравнително неутрален вкус, а този на какаото доминира. Колкото до това, че е фалшива–ами да, без канела или джинджифил, тиквата не е тиква,
а пълнеж на един страхотен и елементарен крем.
много добра идея!!!! откъде я знаеш, любопитна съм?
ОтговорИзтриванеСигурно не съм аз автор, но ми хрумна в опитите да накарам децата ми да ядат тиква, вместо да се тъпчат с купешки сладкиши и бъкани с Е-та крем-пудинги. И О,чудо това тъмна,ароматно и много шоколадово какао свърши страхотна работа :-)
ИзтриванеЧудесия, тъкмо без калории! Супер!
ОтговорИзтриванеМерси :-)
Изтриване