Translate

понеделник, август 11, 2014

Руло от тиквички, други неща и трите гадчета


    
    Тиквички не обичам и малко от рецептите с тях ме интригуват. Когато човек не харесва нещо, е по-лесно да  му намира недостатъци, както май е и с хората. Та към тиквичките проявявам капризи, харесват ми само на кюфтета. За да избегна пържените, плувнали в собствен сос и олио, правя подобни на печени на фурна, върху намаслена хартия, стават леки и всички ги ядем. Ако пък ви попаднат бейби тиквички, стават страхотни, с марината, същата на киселите краставички. Рулото от тиквички видях при Траяна. Пробвах го, много се хареса, а рецептата и, на която се доверявам на 100% е ТУК. Внесох промени, които ще напиша, колкото да не се упреквам, че освен да готвя и снимам, ме мързи и да пиша.
   Сега за трите гадчета. Да, това са моите най-любими деца, които са толкова капризни за ядене, че тази дума е най-милото определение, което мога да им дам. Едното изяде първото си цяло кюфте на 6 години, другото прояде домати и тиквички чак на 10, а за третото няма да говоря, че няма да ми стигне мястото. При наличието на практически всеяден тате, едно страшно подозрение се заформя в главата ми - че има ген на кулинарна капризност и о, боже май, са го взели от мен. А тиквичките ги проядоха покрай въпросното руло, вече да си мина на думата и да дам рецепта.
   2 големи тиквички се настъргват, моите на две на три, заедно с
   3-4 скилидки чесън ( или в чопър за по-лесно и фино )
   отцеждат се от водата, което аз така и не успявам да направя, затова добавям и
   3 с.л брашно плюс най-важното
   3 яйца
   1-2 с.л. олио, сол и копър

    Сместа се сипва върху намаслена хартия и се заравнява. Пече се докато се втвърди и е готова. Отделно правя плънка, като моята е от изкиснато сирене и  2 с.л. заквасена сметана, за да е по-кремообразно. Хубавото е, че може да сложите вътре каквото си поискате.
   Когато извадите готовия блат, разпределяте сместа в единия край по дължина и леко завивате, отлепвайки внимателно и завивайки. Понеже има яйца, блатът е еластичен и се навива лесно. После отгоре сложих малко настърган кашкавал, запекох леко и чаках да изтине.
   Поднесох с чесново млечно сосче и за първи път не търсих кусури на тиквичките.

9 коментара:

  1. О,и аз няма да намеря кусури на това прекрасно рулце.....
    Записвам си рецептата ,за да разнообразя нашето тиквичкино меню...
    Прегръдки,Кай:)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Миленче:) и да се похвалиш после :)

      Изтриване
  2. Последен опит... тиквичките са гадни, чесънът още повече... първите опити съдържаха повече съдържание... да видим дали тази дебилия ще бъде публикувана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тру, ще спамиш оттатък, тук само кулинарни коментари очаквам:) А за тиквичките и чесъна, на баба ти хвърчилото или мойто в краен случай :-D

      Изтриване
    2. Тфа не е спам, първите 3 опита имаха по-дълбоко съдържание, обяснявайки с точност защо тези продукти са най-ужасното нещо на планетата и защо, без значение колко прилично изглежда заливката, трябва да бъдат унищожени на гигантска клада, бидейки мазни, водни, нехранителни, безвкусни (тиквичките), люти, миришещи ужасно, с метален вкус и полъх на съдрана катерица (чесън) абоминации за необразовани люде (нищо лично) ^_^

      Изтриване
    3. Ех, Тру..да беше прочел, че мазни в случая не са, водни също- изстискват се.Колкото до предпочитанията тиквички, чесън, пък и каквото и да е , те са индивидуални, така че приемам коментара :)

      Изтриване
  3. Ммммного ми допадна предложението! Трябва да опитам това изкусително руло, докато още има тиквички.

    Навремето съм писала веднъж-дваж разядки за деца-злоядки. Много бързо спрях, защото моите деца не се оказаха такива, но у мен няма наличие на такъв ген, виж татко ни е капризОн, но само към определени храни - основно зелении и консерви, инак си похапва мръвки и високоенергийни тестени изделия;))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хехехе Мартичка, хареса ми името и ще си позволя да го ползвам -капризон :) А рулото ще ти хареса - ти си по зелениите :)

      Изтриване
  4. Да, направих го снощи. Хареса ни. Може пак да опитам. :)

    ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!