Само че поотделно, просто ги събрах в един пост. Питките са за домашен дюнер, рецептата за моя изненада е с бакпулвер и е на Джейми Оливър. Много е проста, бърза, като единствената забележка е, че ако не се изядат веднага изсъхват и стават трошливи. Помага да се напръскат с вода и да се покрият с кърпа, но все пак нека да не преседят часове.
500 г пресято брашно (можело 50/50 с някакво пълнозърнесто)
1 ч.л. сол
200 мл вода
половин пакет бакпулвер (около 1с.л.)
1 ч.л. олио
От продуктите се замесва не много твърдо тесто. Накъсва се на малки топки, които се оформят с точилка. Оставят се да починат около 20-тина минути. Аз ги пекох на грил тигана без грам мазнина, където питките получиха хубави въздушни мехури. Излязоха десетина питки. А какво ще увиете в тях вече си е ваш избор :)
Яхнията е за моментите, когато нямате време да готвите. Ако обичате варива, като мен, и имате готови купени буркани с нахут, който у нас, уви, не обичат на хумус, спретвате една бърза яхния. Домашната наденичка е за мъжете, докато жените спокойно си го ядем и постен.
Рецепта няма, задушавате каквото искате - лук, чесън, моркови, доматен сос, добавяте съвсем готовия нахут да поеме малко аромати и ето - яденето ви е готово за трийсетина минути. А сега, когато е почти лято и рядко се задържаме около печката, бързината на приготвяне си е много важно условие.
Голяма вкусотийка, обаче не ми излизат рецепти нещо. Тоя нет пак се чална:)
ОтговорИзтриванеА, ето сега вече видях:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеНикога не съм опитвала такава яхния, обаче вкъщи имам една консерва нахут, която заседява още от зимата, май ще й дойде времето. Мерси, Кайти, за екзотичните летни предложения! :)
ОтговорИзтриванеТраянче, нето го е досрамяло от мързела ми и затова :))
ОтговорИзтриванеГуени - нахут яхния = боб яхния, ти си преценяваш нататък :)
Поздрави, Кайти! Лесни, летни, а както ми изглеждат, и вкусни предложения :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави Марта !Ще кажеш летни и лесни след като ги пробваш и ти :)
Изтриване