Петмез или меласа (но от захарно цвекло) се оказа нещо, което освен вкусно, било полезно, натурално и много по-добър заместител на захарта. В него има желязо, калций, калий, магнезий, селен и хром - все необходими за тялото минерали, факт, който доста ме учуди. Изглежда така - онова черното на снимката.
Също така се оказа, че имам едно бурканче с петмез, което седи в хладилника от не знам кое време и което най-накрая оползотворих.
Рецепта за курабийки няма да има, ето ТУК и ТУК и ТУК сме давали такива, аз лично си имам една, която ми е най-лесна, а вие може да си ползвате ваша любима рецепта, като просто заместите захарта с петмез. За около 300-400 г брашно аз вложих към 1ч.ч петмез и направих любимите у нас бисквитки с какао. Другия път, като пека тиква ще я полея с него и вярвам, че ще стане много вкусна.
Останалото е разказ в картинки, придружен с примлясквания и доволни усмивки.
Eee, кога успя? Браво, зарази ме с коледно настроение, скоро ги почвам курабиите и аз! :)
ОтговорИзтриванеЯ, че готини! Нямаше да ми хрумне, честно:) Поздрави от мен!
ОтговорИзтриванеПодготовката започна :-) Благодаря ви!
ОтговорИзтриване