Translate

вторник, декември 15, 2015

Пълнени пържоли (по флорентински)Всеки има любими неща, които да готви. За мен това са месото, някои зеленчуци и зелените подправки. Рецептата, която представям е точното съчетание на едни от най-любимите ми продукти, а именно - месо, розмарин, салвия и бяло вино.
Истинското месо по флорентински го видях от Лети. Моето е заемка на идеята, затова слагам флорентинското в скоби :), докато нейното изпълнение е превъзходно, може директно да ползвате указанията й, а аз ще разкажа единствено промените, които направих.
 
Тъй като ползвах вратни пържоли, сланината в плънката отпадна категорично.
Все пак за да ги напълня с нещо ползвах кашкавал и някакви остатъци от синьо сирене. Добавих розмарин и салвия, една-две скилидки чесън и някакви морковки за цвят. Впоследствие се оказа, че шепата накълцан розмарин е дошла много за вкусовете на някои хора у нас, които не са фенове на подправката. На
мен си ми беше добре.
Застлах пържолите, като ги оставих леко да се препокрият. Наредих плънката отгоре и после внимателно ги увих. Предварително бях подпъхнала конците, с които после да ги овържа.

Получи се едно вързопче, тук-там
имаше леки отвори, от които  парчета кашкавал намериха
път за да излязат навън. Но пък придадоха допълнителен загар и коричка на месото.

Накрая печенето - месото го сложих там, където ще се пече, полях го с малко бяло вино и бульон ( от варено месо ) и пекох до готовност. Снимките са неугледни, презентацията- ужасна, но вкусът, уверявам ви, беше чудесен!

6 коментара:

 1. Вкусно предложение, особено сега, в навечерието на празниците!
  Приятна вечер!

  ОтговорИзтриване
 2. Ооо, мням-мням! Тази рецепта не е за подминаване! Още съм на сладкарската вълна, но е време да презаредя на месарска! :)
  И на мен ми е предпразнично, това е най-хубавото на дългите празници, очакването им и подготовката!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Предпразнично и после празнично :)Със или без месо - поздрави и от мен :)

   Изтриване
 3. Леле, събра ми очите, да знаеш! Ще ги пробвам непременно!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря Траянче! А и у вас ще се харесат, както и у нас :)

   Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!