Translate

неделя, август 11, 2013

Почивка, мързел и чаша студен чай


     Сериозно, в тази жега има ли някой на когото му се готви ? Е, може и да има, но май ние, съпритежателките на този блог не сме от тях. Подкарали сме го на салати, таратори, любимото гаспачо, от време на време някое месце или риба на скара и почти само толкова.
     Затова днес вземам една- две шепи листа от джоджен (защото нямам мента, но и така става), малко билки - каквито имате. Аз разполагам с прясна мащерка, листа от салвия и няколко стръкчета розмарин. Правя чай, подслаждам го с мед, изтисквам в него и един лимон и после в хладилника. За разкош може да добавите и нарязана на по-дребни парчета нектарина или ябълка.
     Сипвам си вече изстудения чай в една от любимите ми зелени чаши, излизам на терасата да видя цъфналата си лавандула, сядам на стола да дочета една книга...и май мога да изкарам няколко часа така. А за вечеря - плочка сирене, залято със зехтин и размекнато в микровълновата и голяма купа със салата.
    Студеният чай е изключително освежаващ и вкусен и вероятно не е някаква новост за вас, но всички заслужаваме почивка. 
    С най-приятелски поздрав - почивайте си, готвенето не е заек да избяга. Пък и заек да беше, пак ще го хванем и сготвим. По-нататък :)


10 коментара:

  1. Ееехх, Кайти, само четенето ми достави супер почивка и кеф, благодаря ти! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, радвам се Сонче,че иначе малко ми е гузно...заради кулинарния ми мързел, въпреки, че си имам и оправдания за него :)
      Но както се казва в онази приказка - " Оправданието е като задника, всеки си го има ", та си викам поне да напиша някой друг ред с извинение :))))

      Изтриване
  2. Привет, привет! Лято, жега, мързел, виждам, че напълно се вписвам в общата картина! :)) Студеният чай е идеален, ама още по идеален става в комбинация с бяло винце или нещо друго, по-силничко вътре! Айде, наздраве и до скоро готвене!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. До скоро :)) Знам аз, че сме от една порода :-P

      Изтриване
  3. Така си е! Наздраве и от нас!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз я карам на четене със салата, епизодично. Няма кой да ме остави въобще да не готвя, но поне хляб не пека напоследък.
    Вчера се прежалих и следобедът мина в печене на чушки, пържене на същите, последвани от тиквички и патладжан...за да се довърша накрая сготвих и домати с лук. Класика. Овациите почти не се чуваха, но за сметка на това изтървах звездния дъжд - грогясах преди десет:)

    Оообичам студен чай ибял винце с газирана вода и лед няма да откажа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееех Марта и аз го пропуснах :(
      Пък патладжанът ми е любимец. Ела на гости с някоя манджичка :)

      Изтриване
  5. Благодаря за поканата! Ще си помисля за някоя подходяща и добре илюстрирана любима манджичка и ще ти се обадя . Ще звънна първо ( преди да дойда;))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер, ще се радваме :) И без това ни е налегнал един летен...мммм..мързел. Чувствай се поканена без да звъниш предварително :)

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!