Translate

събота, юли 26, 2014

Домашен хамбургер и по-малко приказки

      Домашни хамбургери, освен по блоговете, гледах при Джейми Оливър. Оказа се, че имало някаква традиция какъв да е вкусът на един хамбургер. Аз като израснала с банички от 4 стотинки и боза от 6, не познавам истинския им вкус, защото ям хамбургери сега покрай децата. Затова у дома си ги правя както си искам. Няма да ви занимавам и с много приказки - няма някаква рецепта, а само идея. Имах във фризера ето тези сплескани парчета от смесена телешка и свинса кайма, които запекох на грил тигана. Само ги бях овкусила с някакви подправки.



Имах и хлебчета, картофки, салата айсберг (или някаква маруля ако няма ). Всичко влиза в употреба.

 Този лук, който се вижда на снимката е маринован от предната вечер. Има уникално приятен вкус - хрупкав, кисело-солен и не люти като пресния, за да няма мрънкащи деца. Рецепта не давам, моята е на око - в едно бурканче сложих сол, захар, оцет и вода, в които шайбите лук престояха една вечер.

 Задължително присъства и домашната ми майонеза без яйца, само със сметана. Кетчуп нямах, но и никой не ми поиска, а майонеза ядохме и на следващият ден.


Завършвам със полуготов и сглобен хамбургер, готовият просто не оцеля до сесията. 


Това е засега - както казах, само идея. И ние в нашия блог не обичаме много-много през лятото да готвим, което личи по честотата на публикациите ни. Простимо е :)
Моят уикенд ще е мързелив и летен, пожелавам същия  и на вас !

4 коментара:

  1. Че как да стигне:) И аз не бих чакала да снимаш:)

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, да ти се връща мързела :D

    Траянче, верно щяха да ме бият, ако още се мотаех и да снимам ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Тази хитринка с маринования лук я крада светкавично! Мммммм!

    ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!