Translate

понеделник, май 18, 2015

Бързи кошнички без печене с някакъв пълнеж


  
    Моля напредналите кулинарки и сладкарки да не се задълбочават много в този пост, за да не ме е срам. Тази рецепта е за мързеланки или необичащи чак толкова сладкоправенето или начинаещи, които искат да спретнат нещо бързо и вкусно за десерт. Няма да уточнявам аз от коя категория съм :)

   Споделям идеята за бисквитено тесто натъпкано в силиконова форма за мъфини и оформено с дупка, което се явява основа на кошничката.
  Кремът вътре - какъвто ви душа иска - готов или направен. Моят е ванилов Йоткер с нишесте. Резултатът може да бъде зашеметяващ, особено ако ви се занимава с някое по-засукано кремче.
   Не мислех да давам рецепта, но специално това  бисквитено тесто е ужасно вкусно и го ползвам за всякакви бисквитени основи. Рецептата видях от Траяна - след като тя е пробвала нещо знам, че е сигурно. Тортата също съм я правила и става пъти по-вкусна от стандартната бисквитена. Някои съставки като стафиди, кокос или ром ги пропускам, но дори и само с основните всичко се получава много вкусно, а ако бисквитите се натрошат по-дребно е идеално за бонбони или други измишльотини като моята. Срам не срам - това беше.


 

4 коментара:

  1. Наистина е много вкусно, благодаря ти за доверието, мила! Но с крем не ми е идвало хич на ум да пълня:) Непременно ще се поправя:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря, още повече представеното е само импровизация по темата :) но откак правих тортата така никой не иска стандартна бисквитена торта :))

      Изтриване
  2. Изглежда чудесно и лесно! Ще трябва да опитаме тази лепост бисквитена ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Хайде Марта, ако не те мързи, че мен лятото така ми действа :)

    ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!