Translate

вторник, октомври 20, 2015

Лесен щрудел с мармалад от дюли

 



 
  Трябваше да е лесен щрудел с ябълки. Знаете го, онзи, дето се реди ред кори за баница, ред плънка настъргани ябълки със захар. Само дето в последния момент ми надонесоха едни конфитюри от дюли, каквито у нас не ядe никой, освен от мен. Реших да заменя плънката от настъргани ябълки с дюлите.
   В крайна сметка се получи нещо много вкусно и имам подозрения, че може да стане и с други мармалади. Остава да продължа с експеримента.
За самия сладкиш няма нужда от много описания. Слагам ред кори за баница ( по точно 2-3 листа понамачкани ) намазвам  (или напръсквам) с разтопено масло, смесено с ванилия. После разпръсвам от конфитюра върху корите ето така

   Добавяте малко орехи ако имате, после пак ред кори за баница, и така докато ви свършат корите. Аз моят щрудел го правя с половин пакет, защото го харесваме по-тънък. Въпрос на вкус. След изпичане се поръсва с пудра захар, което е единият вариант. Другият- на първата снимка, е да го намажа отгоре с малка част от сладкото, от което сладкишът много приятно се глазира. Като краен резултат - в къщата се носи аромат на ванилия и нещо сладко и печено.





 

4 коментара:

  1. Ама наистина лесен, че и ужасно вкусен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми изглежда подозрително вкусен този щруделлл! А дюлите, дюлите по аромат дори ми изместват тиквите ( фаворитите ми ои цвят и форми)...мога да ги подредя една до друга - тиква до дюля! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Марта :-) Да ги подредим дюля до тиква до сова :-)

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!