Уау или казано на нашенски уха - беше реакцията ми при вида на това разкошно нещо, наречено Мексиканска Начос Торта. И не се подлъгвайте от името - тортата е солена и върви най-добре с гуакамоле. Всичко това направи и после предостави рецептата и на нас, редовният ни читател Митко. Ето списъкът с необходимите продукти. Преди да го прочетете и да си помислите каквото и да е, предварително ще ви цитирам какво ми каза той :
" Само на пръв поглед изглежда трудна. И е много вкусна."
2 бр. авокадо - леко меко
1 скилидка чесън
3 стръка кориандър/магданоз
1 лайм /лимон
240 мл заквасена сметана
1 лайм /лимон
240 мл заквасена сметана
За пълнежа почистваме и нарязваме чушките, смесваме с каймата, яйцата, боба, царевицата и лютата чушка.
Разточваме тестото на лист с дебелина 3 мм и от него изрязваме страница и дъно по размера на формата. Покриваме формата - и страните и и дъното, което след това поръсваме добре с галетата. Изсипваме пълнежа и набучваме много на гъсто отгоре с начос. Печем 50 мин на 180 градуса, в предварително загрята фурна, като 20 минути преди края поръсваме с настъргания кашкавал.
Всичко това Митко е видял от русокосия и симпатичен Рудолф от 24 Kitchen. За наше улеснение ни даде и линк към клипчето, в което холандецът нагледно показва как се прави тортата и след което, нещата изглеждат съвсем ясни - цък тук .
Дето се вика, остава само да отидем и напазарим продуктите.
Ами...това е. Ето и последната снимка, тя е толкова красноречиво апетитна, че аз повече нищо не мога да добавя.
И понеже не е мое дело, няма нужда да се правя на скромна и смело ще похваля - ама това е страхотно !! Направо завидях на ядящите, че са имали кой да им направи нещо толкова вкусно.
ОтговорИзтриванеИ да запитам Митко, дали рикотата не може да се замести с извара ? Май четох някъде, че биотехнологично двете са много подобни .
Извара, крема сирене, Филаделфия. Каквото намериш.
ИзтриванеПоздравления за Митко! Красота! :)
ОтговорИзтриванеПреди да вляза в поста, дълго се чудех дали да го направя - знаех, че ще ми се дояде зверски - и мислех, че тортата е сладка! Е, още повече ми се дояде като разбрах, че е солена! Паднах убедително в капана един вид. :)))) Кайти, голяма си хитруша! :)))
Ахахахаа, Меджик, точно същото си мислех и аз, преди да прочета поста за тортата, та в крайна сметка не само паднах в капана, ами и вече си правя планове да се пробвам с тая невероятна Начос Торта!
ИзтриванеПоздравления и от мен за Майстора, както и за красивите снимки! Браво!
Ееех момичета - няма капани, само любов към храната :)) Нали така ;)
ОтговорИзтриванеАбе, любовта не изключва капаните! И Слава Богу, де! :))))
Изтриване