Продължавам салатената тема с едно предложение напълно в духа на предколедните пости - нахут от консерва, кисели краставички, зелени маслини и лук.
Със сока от консервата, малко зехтин и лимон направих лек ароматен дресинг. Лукът нарязах на тънки резени, леко осолен го размачках с ръка, докато омекне. Киселите краставички и маслинките нарязах на кубчета и ги добавих към нахутените зърна и лука. Обърках всичко в една купа и това е. Работа за пет минути, стига вече да имате осигурен консервиран нахут.
Салатата си подхожда с някое по-сериозно питие, но това всеки си го решава сам. Сега отивам да си купя нова консерва с нахут, защото имам поръчка за тази вечер от същото! :)
Някой се е развихрил ;)
ОтговорИзтриванеХубава и бърза салата - обичам нахут :)
Някой просто си влезе в кухнята (най-накрая)! :))))
Изтриване