Преди няколко дни имахме пътуване и решихме да се поглезим с нещо ново, неопитвано досега - есетра и чига. Не се усетих, че обработката е трудничка - това са големи и твърди риби и си изискват сечене с брадва, но това да е проблемът!
Самото приготвяне е лесно - нарязаната на филийки (или както дойде) риба се овалва в малко олио и смлян черен пипер, и е готова за скарата.
Гарнитура - задушени зеленчуци.
Прекрасни са на вкус тия риби! По-хубави от акулата - те са от един клас с нея - хрушялни, но са славководни и явно затова не миришат изобщо на амоняк (както понякога става с акулата).
Главите и опашките замразих - по-натам ще направя рибена чорба от тях.
...
...
...
...
...
И наздраве с мускат отонел!
:)
...