Да, заглавието не звучи добре. Обаче баницата става лека, мека и сочна, като най-голямото и достойнство е друго. Ако трябва да правите закуска за 5 човека, ама да остане и за другия ден, това е добър вариант. Философията е, че в сместа, която аз обикновено правя, слагам и брашно и малко сода за хляб. При мен тя е примерно със следните продукти :
3 яйца
1 кофичка кисело мляко + още половин с някаква течност (прясно мляко или вода)
4 с.л. мазнина
4 с.л. брашно, което се разбива добре вътре
1 непълна ч.л. сода за хляб, малко сол
Има и лек трик в реденето на корите.Първата кора се реди по дъното на тавата, наръсва се с олио. След това останалите кори се намачкват и се слагат така, че да стърчат намачкани и изправени поне 3 пръста. Върху тази намачкана част се налива внимателно плънката, която след опичане става малко като пълнеж на баницата. Ако не успявам да го обясня добре, вижте на снимката. Най-отгоре се застила с пласт кори, наръсва се с мазнина и се пече, докато се зачерви. Ако ви се опитва друг вариант и този не сте го пробвали, може да опитате.
От мен приятни почивни дни !
Чудна и препеченка, грабвам си парченце:)
ОтговорИзтриванеТраянче, май само ние двете ще си я ядем и тъкмо ще има повече за нас :D
ОтговорИзтриванеНе бях чувала за този вариант, айде сега майсторката да пусне и как се прави баница с праз, че му дойде сезона и много я обичам така, пък не знам как се прави? Ръкавицата е хвърлена! :))
ОтговорИзтриванеМайсторка не, по-скоро неуморен ентусиаст :) Баница с праз мога да представя само във варианта, който знам от мама-свеки, като направя ще покажа и дано ти допадне :)
Изтриване