Translate

петък, октомври 31, 2014

Нещо, което децата сами да направят за Хелоуин

  


 Празнувам всякакви празници. Щом е за за забавление и щом е за децата, няма какво да мисля. Така е и с Хелоуин – вносен празник, който ползвам само за идеята да е забавно. Вечерта бяхме намислили да се костюмираме, речено-сторено, имах температурна, мрачна и готическа принцеса, тайнствено същество без лице за единия ми син, другият пък беше себе си след 20 години, та само рисувахме мустачки и катинарче.С една дума- купон.
   За да е пълен духът на веселието, смлях в чопъра пакет бели бисквити, добавих мед, разтопено масло, лъжица заквасена сметана и няколко чаени лъжици куркума - за оранжевия цвят на тиквите.
От получените лепкави топки децата сами направиха сплескани топчета. Намазахме ги още веднъж със смес от малко разтопено масло  и куркума, защото не бяха много тиквени. Направиха  дупка отгоре и резки като на тикви, а дръжки станаха парчета нарязан шоколад. Не бяха съвършени, но си бяха изцяло техни и им беше много приятно. Сега ви оставям, защото имам да махам тонове грим от лицата на децата :)
   В крайна сметка за вас не знам, но за мен празниците не се делят на наши и ваши, а И на такива, в които семейството може да се забавлява

2 коментара:

  1. Ама точно така! Нека да е празник ида ни е гот! Страхотни тикви! Покажи и децата де:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Траянче ! Бе тиквите са малко грапави и не са идеални, но такива си ги измайсториха :) Децата май не ги снимах, само тиквите :)

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!