Публикувано от кайти
Джоланчето на Гуен много ми хареса и ме провокира да споделя как ..... мммм, представям си го онова място от него, което е повече съединителна тъкан, леко се желира и е ужасно вкусно..!
Чакайте, отплеснах се, исках да кажа, че и аз съм представител на породата на Гуен,а именно месоядни. Имам-нямам 50 кг, мило изражение на лицето (предимно), но това да не заблуждава - аз съм истински хищник - обичам да ям месо, както и да готвя месо. После в класацията ми следват зарзаватите, тестото и някъде накрая идва сладкото. Та като сме захванали месото да споделя една рецепта, която харесвам заради това, че с едно и също месо, по едно и също време мога да приготвя различни варианти на кебап- кеф ти разделно само с месо, кеф ти с картофи (имам един любител на картофа във всичките му форми) и моят любим вариант - с много зеленчуци. Но за това след малко.
След това приготвям продуктите за кебапа, а за моето семейство правя три варианта. Един само месо с малко лук и чесън, вторият е същият като първият, но с картофи в него, а третият е с всякакви зеленчуци, освен лука и чесъна- моркови, пипер, гъбки -абе всичко, които обичате.
Желаната комбинация се поръсва с малко вода и се завива в пликове от фолио. Внимавайте ръбчетата да са добре притиснати и краищата да са нагоре, за да не изтича сосче при задушаването.
После мятате в тавичка, наливате и вода (доливате докато се пече при нужда)
Чакате търпеливо около 2 часа на средна температура, преглъщате гладно и дишате безобразно дразнещия аромат на задушено месо и подправки (а може би просто аз съм винаги гладна). По желание отваряте накрая леко да се запекат, макар че не е необходимо.
Резултатът е крехко, ароматно и много вкусно месо.
Мда....не е лесно да си хищник.
Кайти, това е много добра идея за отделните "пакети" с месенца + зеленчукови комбинации! В момента както съм гладна, тези мръвки от снимките ме карат да преглъщам като алигатор.
ОтговорИзтриванеПоздравления от мен! Идеята ти я зачислявам в моята готварска тетрадка.
Благодаря :)
ОтговорИзтриванеНе е нищо особено,но ми хрумна да споделя след като Меджик спомена,че у тях се хранят разделно,а това е добър вариант да има за всеки от всичко.
У нас не се храним разделно,но ядем различно - а това си е по-лошо и от разделното.А по този начин угаждам на всички.
Както се казва и вълкът си,и агнето цяло.....овчарят изяден :))))
Опитай да го направиш -ще ти хареса надявам се:)
Тук само майсторки сте се събрали. С такива жени спокойно можеш да станеш 100кг :)))
ОтговорИзтриванеТи си прекалено мил с нас :)))
ИзтриванеНо си прав за 100 те килограма хехехехе,милото знаеш ли какво беше слабо,като се взехме.
А сега.... :))
Кайти, наистина разкошна идея! Особено за "разделнистите"! А мащерка никога досега не съм се сещала да слагам на месо - ще пробвам, мммм! :)))
ОтговорИзтриванеМда,Сонче приложима идея е за разделностите,тъй де защо едни да "страдат" заради начина на хранене на други :)))
ИзтриванеА мащерката много я харесвам на свинско печено в различните варианти на приготвяне,дано ти хареса :)
Много практично, Кийти. Аз също готвя по няколко пъти, за да угодя на всеки у дома, не че има угодия...Не ми е идвало наум да увивам във фолио и да пека в една тавичка различни ястия.
ОтговорИзтриванеМъжът ми също беше доста слаб навремето, сега гравитира около стоте:( След 20 години и 30 килограма...любов да е само:)
Практично нали ? Обичам да е така,колкото и да харесвам готвенето друго си е да ти спести и време и усилия :))
ИзтриванеХахаха- любов да е само :)
Поздрави Марта !
Да, идеите в кулинарията са добри (поне според мен), когато са хем практични откъм време, хем вкусни!Любов да е! :)
Изтриване