Ще продължа темата за домашните баници, започната от Magicktarot в предишната публикация, но вярна на себе си, отново ще наблегна на леснините в готвенето. Не знам защо някои хора не ми вярват, че хич не обичам сложните изпълнения в кухнята (знаят се кои са, хихи), но пък винаги оценявам старанието и постиженията на други, по-сръчни, по-вдъхновени и с повече опит в кулинарното изкуство.
Днес ще споделя моя начин за една бърза домашна баница по изпитана (и признавам, открадната!) рецепта.
Днес ще споделя моя начин за една бърза домашна баница по изпитана (и признавам, открадната!) рецепта.
Необходими продукти:
- един пакет готови кори
- 5 яйца
- 1 ч.ч. натрошено сирене, може и повече
- 1 непълна лъжичка сода
- 1 кафена чашка олио
- 1 ч. ч. вода
Разбивате яйцата, водата и содата. Добавяте натрошеното сирене и олиото. Избирате средна по размер тава и започвате да редите лист по лист корите, като върху всеки намазвате от сместа. Ако не ви стигне, направете си още смес, като за последния лист трябва да остане малко за заливка отгоре. Ако не печете върху хартия, тавата трябва да се намаже с мазнина.
Баницата се пече на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. Нарочно предавам в телеграфен стил рецептата, защото не представлява нищо особено, освен факта, че така направена, баницата става лека и немазна, което в моето семейство силно се предпочита. Аз самата обичам по-мазна баничка, ноо, съобразявам се с преобладаващия вкус у дома.
Предполагам всеки знае, че е хубаво горещата баница да се наръси със студена вода и да се покрие с кърпа за известно време. Като поизстине се нарязва на парчета и е време за ядене. Добър апетит!
Предполагам всеки знае, че е хубаво горещата баница да се наръси със студена вода и да се покрие с кърпа за известно време. Като поизстине се нарязва на парчета и е време за ядене. Добър апетит!
Гуени, крада и аз! Изглежда страшно апетитна, а бързото приготвяне наистина е много изкушаващо - хареса ми! :)))
ОтговорИзтриванеПрекрасна!
ОтговорИзтриванеАбе вие двете май сте се наговорили точно като изчезна нанякъде, тогава да пускате постове хмх... и това ми било приятелки :))
ОтговорИзтриванеГуени, баница е едно от любимите ми неща, крада без капка свян и този вид, какъвто не съм правила. И аз я обичам по-мазна, но ето сега е времето за по-лекия и вид .
И кой е тоз, дето го споменаваш там хихикайки в началото дет не вярвал на нещо си
Той не , че и сега вярва де...
:))))))
Еееееей, ще стана сто кила като чета този блог :))))))
ОтговорИзтриванеНямааа, то само с четене не става, трябва и ядене! :)))
Изтриване