Translate

четвъртък, октомври 25, 2012

Лесна баница за мързеливци


Ще продължа темата за домашните баници, започната от Magicktarot в предишната публикация, но вярна на себе си, отново ще наблегна на леснините в готвенето. Не знам защо някои хора не ми вярват, че хич не обичам сложните изпълнения в кухнята (знаят се кои са, хихи), но пък винаги оценявам старанието и постиженията на други, по-сръчни, по-вдъхновени и с повече опит в кулинарното изкуство.

Днес ще споделя моя начин за една бърза домашна баница по изпитана (и признавам, открадната!) рецепта.


Необходими продукти:
  • един пакет готови кори
  • 5 яйца
  • 1 ч.ч. натрошено сирене, може и повече
  • 1 непълна лъжичка сода
  • 1 кафена чашка олио
  • 1 ч. ч. вода
  Време за приготвяне - около 10 мин.


Разбивате яйцата, водата и содата. Добавяте натрошеното сирене и олиото. Избирате средна по размер тава и започвате да редите лист по лист корите, като върху всеки намазвате от сместа. Ако не ви стигне, направете си още смес, като за последния лист трябва да остане малко за заливка отгоре. Ако не печете върху хартия, тавата трябва да се намаже с мазнина.


Баницата се пече на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. Нарочно предавам в телеграфен стил рецептата, защото не представлява нищо особено, освен факта, че така направена, баницата става лека и немазна, което в моето семейство силно се предпочита. Аз самата обичам по-мазна баничка, ноо, съобразявам се с преобладаващия вкус у дома. 

Предполагам всеки знае, че е хубаво горещата баница да се наръси със студена вода и да се покрие с кърпа за известно време. Като поизстине се нарязва на парчета и е време за ядене. Добър апетит! 




5 коментара:

  1. Гуени, крада и аз! Изглежда страшно апетитна, а бързото приготвяне наистина е много изкушаващо - хареса ми! :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Абе вие двете май сте се наговорили точно като изчезна нанякъде, тогава да пускате постове хмх... и това ми било приятелки :))
    Гуени, баница е едно от любимите ми неща, крада без капка свян и този вид, какъвто не съм правила. И аз я обичам по-мазна, но ето сега е времето за по-лекия и вид .
    И кой е тоз, дето го споменаваш там хихикайки в началото дет не вярвал на нещо си
    Той не , че и сега вярва де...
    :))))))

    ОтговорИзтриване
  3. Еееееей, ще стана сто кила като чета този блог :))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нямааа, то само с четене не става, трябва и ядене! :)))

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!