Translate

събота, ноември 03, 2012

Нещо солено за закуска



Събота е и всички сме вкъщи. Сутринта се събудих отпочинала, лежерна, за никъде не бързам и не дебна с едно око стрелката на часовника, както е в обикновен делничен ден. Ха, доброто ми настроение бързо се преобразува в желание да угаждам на домашното народонаселение и затова се заех да им спретна една по-завъртяна закуска.

Тези солени кексчета ги видях тук и вече два пъти ги правя съвсем успешно. Рецептата леко я измених, като вместо бяло брашно сложих грахам, а сиренето котидж въобще отпадна от рецептата, такова не се намира в моя хладилник, та сложих съвсем обикновено натрошено сиренце. 

Не смятам, че кексчетата загубиха нещо от тази промяна, освен че с бялото брашно придобиват по-златист вид, а с грахама стават по-тъмни и не съвсем представителни. На вкус обаче тези мини кексчета са много добри, идеална закуска и добро начало на един слънчев, мързелив ноемврийски съботен ден.
   

4 коментара:

  1. Гуени, прекрасни изглеждат, а и от грахам, екстра! Добра идея, пак крада! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо крада и аз :)) Само дето тепърва ще се уча на тези мъфини-кексчета, но поне знам кого да питам от първа ръка.
    Май наританата и напъдена Муза се е престрашила да дойде пак у вас хихихи.
    :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тези цветните силиконови формички си ги купих наскоро от един китайски магазин за 1 лв, само дето не са 1 лв, естествено. Засега съм ги пробвала само с въпросните солени кексчета, но смятам скоро да се пробвам и с нещо мъфинско, хихи!Трябва също да си купя от онези красиви хартийки за печене на мъфини, ама още не съм разузнала къде ги продават.Мда, музата отново вършее у дома.

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!