Translate

сряда, април 17, 2013

Мексиканска Начос Торта

    

      Уау или казано на нашенски уха - беше реакцията ми при вида на това разкошно нещо, наречено Мексиканска Начос Торта. И не се подлъгвайте от името - тортата е солена и върви най-добре с гуакамоле. Всичко това направи и после предостави рецептата и на нас, редовният ни читател Митко. Ето списъкът с необходимите продукти. Преди да го прочетете и да си помислите каквото и да е, предварително ще ви цитирам какво ми каза той :
    " Само на пръв поглед изглежда трудна. И е много вкусна."                                                                                                    
 
          За тестото

        285 гр брашно
        140 гр масло
        130 гр рикота
        5 с л вода
       1 с л оцет
       1с л бакпулвер
       1 щипка сол




    

         За пълнежа 
                                
    1 червена камба
   1 зелена камба
   100 гр царевица от консерва
   100 гр боб от консерва
   500 гр кайма/накълцано пиле
   2 с.л. нарязана люта чушка
   2 яйца
   75 гр галета
   250 гр начо чипс
   50 гр кашкавал настърган

            Гуакамоле      
                             
     2 бр. авокадо - леко меко                              
     1 скилидка  чесън                                           
     3 стръка кориандър/магданоз
     1 лайм /лимон
     240 мл заквасена сметана
       Разбъркваме брашното и бакпулвера, след което добавяме маслото, рикотата, оцета, водата и малко сол (не толкова за вкус, колкото заради текстурата на тестото). Омесва се до меко, лепкаво тесто, завива се във фолио и се оставя в хладилника за 1 час.
      За пълнежа почистваме и нарязваме чушките, смесваме с каймата, яйцата, боба, царевицата и лютата чушка.
      Разточваме тестото на лист с дебелина 3 мм и от него изрязваме страница и дъно по размера на формата. Покриваме формата - и страните и и дъното, което след това поръсваме добре с галетата. Изсипваме пълнежа и набучваме много на гъсто отгоре с начос. Печем 50 мин на 180 градуса, в предварително загрята фурна, като 20 минути преди края поръсваме с настъргания кашкавал.
      Всичко това Митко е видял от русокосия и симпатичен Рудолф от 24 Kitchen. За наше улеснение ни даде и линк към клипчето, в което холандецът нагледно показва как се прави тортата и след което, нещата изглеждат съвсем ясни -  цък тук .
     Дето се вика, остава само да отидем и напазарим продуктите.
     Ами...това е. Ето и последната снимка, тя е толкова красноречиво апетитна, че аз повече нищо не мога да  добавя.
   
  
    
   


6 коментара:

  1. И понеже не е мое дело, няма нужда да се правя на скромна и смело ще похваля - ама това е страхотно !! Направо завидях на ядящите, че са имали кой да им направи нещо толкова вкусно.
    И да запитам Митко, дали рикотата не може да се замести с извара ? Май четох някъде, че биотехнологично двете са много подобни .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извара, крема сирене, Филаделфия. Каквото намериш.

      Изтриване
  2. Поздравления за Митко! Красота! :)
    Преди да вляза в поста, дълго се чудех дали да го направя - знаех, че ще ми се дояде зверски - и мислех, че тортата е сладка! Е, още повече ми се дояде като разбрах, че е солена! Паднах убедително в капана един вид. :)))) Кайти, голяма си хитруша! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ахахахаа, Меджик, точно същото си мислех и аз, преди да прочета поста за тортата, та в крайна сметка не само паднах в капана, ами и вече си правя планове да се пробвам с тая невероятна Начос Торта!
      Поздравления и от мен за Майстора, както и за красивите снимки! Браво!

      Изтриване
  3. Ееех момичета - няма капани, само любов към храната :)) Нали така ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе, любовта не изключва капаните! И Слава Богу, де! :))))

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!

e-mail абонамент