Translate

петък, август 23, 2013

Дюнер в омлет

Публикувано от Кайти

Има дни, в които в хладилника ми няма нищо прясно сготвено,  освен остатъци.  Отварям и намирам примерно останало бяло месо от печеното пиле, някакви яйца и онези като пържени картофи на фурна на Гуен, които традиционно вървят с пилето. Намират ми се също и три капризни деца, които за разлика от гореизброените, са ми винаги в наличност . Ако и на мен не ми се готви (живи хора сме!) положението става сериозно и само въображението и практичността ми ме спасяват от чуденето с какво да ги храня.
 
Идеята за дюнер в омлет е леко заимствана, видях я в менюто на кетъринговата фирма, която ни храни на работа и взаимствах. Самият омлет може да се направи по стандартния начин. Аз реших в моя да сложа малко повече брашно -  да няма нужда да се яде хляб, но това си е по желание.
Не спестих почти нищо, освен че зелето  го  замених с настъргани краставици. Пилешкото месо го обърках с моята домашна майонеза, после картофките, отгоре даже и кетчуп слагахме –  всичко стана бързо и лесно, храната се оползотвори и народът беше щастлив. А аз като всяка майка съм  доволна, когато и децата ми са доволни. 

4 коментара:

  1. Чудесен дюнер е станал!Никак не бих отказала един такъв:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мързел Траянче, дюнерът е оправдание :)))
      Мерси !

      Изтриване
  2. Супер идея, Кайти! А и този дюнер е "разделен" - за мен е екстра, ще се възползвам! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разделен ли е ? Верно ? Аз се сетих за теб, но реших, че не ти пасва.Яйце и месо, нещо не съм наясно с разделността явно :-))))

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!