Translate

събота, февруари 22, 2014

Какаов крем с фалшива тиква



  Искате нещо сладко и шоколадово, а в главата ви връхлетяват калории, фигура, диета, обиколка на талията и всякакви способни да убият радостта от храненето дразнещи мисли.
  Тогава сварявате във вода парче от неголяма тиква. Добавяте ванилия и нещо за подслаждане – алтернативи на захар има достатъчно – мед, стевия, кафява захар или каквото прецените. След това пасирате с малка част от водата до гладък крем.
  Добавяте най-хубавото какао, което имате – една две лъжици или колкото ви душа иска. Задължително какао –а не някакво разтворимо подобие на такова. Аз ползвам едно холандско, което като го сложа в  някой сладкиш ммм...тук ми идват наум звуци и определения на възтрог, които ще звучат по-скоро еротично, отколкото кулинарно :)

  Тиквата има сравнително неутрален вкус, а този на какаото доминира. Колкото до това, че е фалшива–ами да,  без канела или джинджифил, тиквата не е тиква, а пълнеж на един страхотен и елементарен крем. 

4 коментара:

  1. много добра идея!!!! откъде я знаеш, любопитна съм?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурно не съм аз автор, но ми хрумна в опитите да накарам децата ми да ядат тиква, вместо да се тъпчат с купешки сладкиши и бъкани с Е-та крем-пудинги. И О,чудо това тъмна,ароматно и много шоколадово какао свърши страхотна работа :-)

      Изтриване
  2. Чудесия, тъкмо без калории! Супер!

    ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!

e-mail абонамент