Translate

сряда, март 05, 2014

Крем супа с тиква и оранжева леща

        Гледах на идеята за тиква на супа с недоверие. Доста дълго време. После се усетих, че и манджите са като хората - даваш им поне един шанс, за да разбереш дали ще се харесате, дали интересът  е само моментен или пък химията ще е в по-голямо количество, та пак ще се изконсумирате с удоволствие.Тиквата, колкото и да е несладка има някаква захар, затова избрах лещата да и прави компания. Освен това си отиваха и на цвят :-)
       
        Дотук с тиквата. Колкото до оранжевата леща – нея я ползвам от години и у нас е от любимите - харесвам мекия и вкус, липсата на груби люспи и бързото сваряване. Засищаща, по-гъста може да мине за основно ядене. Без преувеличение -  опитайте я, с една лъжица сметана или кисело мляко има страхотен вкус, неприличащ на този на кафявата или зелената си  посестрими.
    

  

      В тенджерка пуснах нарязани две парчета тиква, няколко скилидки чесън, две шепи оранжева леща и малко черен и бял пипер. Варих  до готовност и пасирах. Пак ще повторя, че тази леща е готова за доста по-кратко време, в сравнение с другата. Накрая не се стърпях и освен лъжица кисело мляко ( може и сметана) я сервирах с парчета бекон. Тиквата се усещаше, но леката сладост се компенсираше от лещата. Хареса ми и в бъдеще тази комбинация пак ще се срещне с мен в кухнята. Единственото, което ще променя е съотношението тиква- леща в полза на втората. Без съмнение - ако не дадеш шанс на нещо, не можеш да изкажеш мнение. За крем-супата от тиква аз вече мога :)

4 коментара:

  1. Как така съм пропуснала да те агитирам за моята любима крем супа от тиква??! Обаче пък не ми беше хрумвало да комбинирам с червена леща, ще пробвам и аз. ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Ха де, пропуснали сме някак :) а се сетих за лещата заради сладко-соления вкус, дето така и не му свикнах, за разлика от моите у дома :)

    ОтговорИзтриване
  3. И ние харесваме тази леща. при теб особено ми допада с бекон, може и повечко:)

    ОтговорИзтриване
  4. Хихихихи Траянче, за теб пък хич не се съмнявах, че бекона ще ти допадне :))

    ОтговорИзтриване

Зарадвайте ни с коментари!