Translate

петък, април 12, 2013

Баничка- охлювче за закуска и други приложения

    
         Баницата за закуска е нещо, с което сме свикнали от детинство. И понеже баница всеки може да прави, в този пост само ще предложа (или припомня) този вид на баничките като самостоятелни парчета, които всеки, който иска, може да си завие в салфетка и да си вземе.
     Като пусна конвейра и напълня една голяма кутия с вкусни, хрупкави банички, всеки минава и си прибира, без значение - за закуска, училище, от големи, малки, мъже, жени, деца - ох, ако ви се налага да изхранвате толкова народ, колкото аз, ще разберете предимството точно на тази удобна форма.
      И тъй - плънката е по желание, аз съм правила на едно печене и различни плънки - със сирене, спанак, праз и каквото пожелаете.
     Технологията е лесна - един лист кора се намаслява, на края му се реди плънка, (например натрошено сиренце), завива се на руло и се завърта като охлювче. После в тавата за печене. Отгоре намазвам пак с някаква мазнина (не казвам, че баницата е диетична :) и наръсвам с мак, черен кимион, сусам . Или нищо, за да си спестя гледката как една глезла чопли отгоре.
     Сурови може да ви се сторят сплескани, но от печенето се надуват и добиват вид.
     По същият начин, но с плънка за тиквеник или ябълков щрудел, правя десерт, който като наръся с пудра захар и сервирам дори и на гости, съм спокойна, че ще се хареса.
    Лесно и функционално - точно като за нас!

5 коментара:

  1. Аз искам катми, като от фоновата картинка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катмите са на Гуен, помоли нея :)
      Или http://placeforcook.blogspot.com/2013/02/blog-post_2373.html
      :)

      Изтриване
    2. Катми не знам да правя, но на палачинките им хванах цаката! :))

      Изтриване
  2. Ех, че симпатични! И вкусни несъмнено!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, точно теб едва ли ще те изненадам с теста и баници, но мерси :)

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!